Így válassz dezodort a meleg napokra!

Így válassz dezodort a meleg napokra!

Az időjárásjelentés szerint holnaptól újra kánikula lesz. Nem csoda, hogy ilyenkor egyre fontosabbá válik az izzadás megszelídítése, hiszen senki nem szereti az izzadt, kellemetlen szagokat (elég csak felszállni egy zsúfolt buszra, és azonnal tudni fogod, miről beszélek). Ám a hagyományos, alumíniumsókat tartalmazó deóknak egyre rosszabb a híre – épp ezért egyre többen választják a natúr termékeket. A Dr. Organic segítségével összegyűjtöttem néhány tippet ahhoz, hogy biztosan jól válassz dezodort. Érdemes végigolvasni a cikket, mert a végén még egy nyereményjátékot is találsz, amelyben megnyerheted a Dr. Organic natúr dezodorainak egyikét. 

A nagy melegben okosan válassz dezodort
Fotó: Pixabay.com

 1. Mi a helyzet az alumíniumsókkal?

Az alumíniumsókat a klasszikus izzadásgátló termékekben használják, mert ezek eltömítik a pórusokat, így gátolva az izzadás természetes folyamatát. megakadályozva az izzadást. Az alumíniumsók egészségre gyakorolt hatásáról pro és kontra több tanulmány is értekezett az elmúlt évtizedekben, sokan az emlőrákkal hozzák kapcsolatba a vegyületet, mások szerint nincs összefüggés a betegség és az izzadásgátlók használata között. Nem is kell igazságot tenni a két oldal között, egy biztos, aki nem szeretne kockáztatni, az használjon inkább alumíniummentes terméket.

2. Az izzadást belsőleg is csökkentheted

Az természetes, ha valaki a tűző napon, a nagy melegben megizzad, testmozgásnál szintén hasznos és természetes ez a folyamat, amellyel a szervezet hűti önmagát. A hétköznapokban azonban sokan szeretnék teljesen kiiktatni az izzadást, elkerülve ezzel a kellemetlen szagokat és foltokat. Egy megfelelő összetételű deó hatékonyan csökkentheti a verejték mennyiségét, illetve semlegesíti a benne lévő baktériumok okozta szagokat. Ám ez még egyáltalán nem minden! Ha szeretnéd elkerülni a túlzott verejtékezést, akkor ne egyél csípős-fűszeres ételeket, ne igyál jéghideg és forró folyadékot, illetve mozogj rendszeresen. Ezekkel a praktikákkal jelentősen csökkenthető a verejtékezés mennyisége.

Válassz dezodort a Dr. Organic kínálatából
Fotó. Dr. Organic

3. Válassz alkoholmentes dezodort!

Az alkohol köztudottan szárítja a bőrt, így súlyosan irritálhatja a borotválás során megsérült bőrfelszínt az egyébként is érzékeny hónaljban. Bár az alkohol hatékonyan elpusztítja a verejtékben lévő baktériumokat, így felveszi a harcot a kellemetlen szagokkal, erős szárító hatása miatt mégsem javasolt a használata. Válassz alkoholmentes, natúr dezodort, amelynél az alkohol szárító hatásától sem kell tartanod.

4. Felesleges a parabén és a kőolajszármazék!

A klasszikus testápolási termékekben, így a dezodorokban is tartósítóként nagyon gyakran parabéneket, bőrápolási összetevőként pedig kőolajszármazékokat használnak. Ezek kimutathatóan károsítják a természetet, így nem igazán nevezhetőek öko választásnak, ráadásul egészségügyi hatásuk is tisztázatlan. Válassz inkább parabén- és kőolajszármazék-mentes dezodort!

5. Parfüm mellé nem kell illatágyú!

 Ha parfümöt is használsz, akkor érdemes valamilyen natúr, enyhe, friss illatú deót választani, hogy ne keveredjenek az illatok egymással, mert az értelmezhetetlen illatáradatot eredményez. A natúr deók általában enyhébb illatúak, már csak ezért is ilyen dezodort válasz.

6. Adj időt a natúr deóknak! 

Ha úgy döntesz, hogy tartósan natúr deóra váltasz a klasszikus izzadásgátlóról, akkor légy türelmes. A folyamat során a bőr méregtelenítő folyamatai beindulnak, a méreganyagok az izzadságmirigyeken keresztül távoznak. Előfordulhat egy átmeneti szakasz, amikor a szagsemlegesítés nem mindenkinek tűnhet hatékonynak. Rövid idő elteltével azonban ez az állapot megszűnik. Épp ezért időzítsd az átállást olyan időszakra, amikor nem okoz nagy problémát, ha nem mindig vagy tökéletesen friss illatú, például a nyaralásra, vagy a szabadság idejére. És ne add fel, hiszen hamarosan hatékonnyá válik az új deód!

Okosan válassz dezodort, és mindig friss maradsz
Fotó: Pixabay.com

7. Nem mindig a színes ruha a nyerő! 

Akármennyire is elkötelezettje vagyok a színek világának, a helyzet az, hogy van, amikor teret kell adni a fehér, illetve a natúr színű ruhadaraboknak is. Bármilyen körültekintéssel is választasz natúr deót, megtörténhet, hogy egy forró nyári délután megizzadsz. Az élénk színű, esetleg sötét anyagokon viszont jóval látványosabbak a verejtékfoltok, ugyanakkor a fehér ruhákon szinte láthatatlanok. A természetes, lenből, pamutból készült ruhák biztosítják a test szellőzését, így enyhítik a verejtékezést, míg a túl sok műszálat tartalmazó anyagok fokozzák azt. Az alumíniummentes natúr deók legtöbbje azonban nem hagy foltot a ruhákon – sem a fehéren, sem a színesen, így ezen a téren egészen nyugodt lehetsz.

A Zöldsaláta blog Facebook-oldalán megnyerheted a Dr. Organic alumíniummentes deóinak egyikét – ráadásul öt nyertest sorsolok, szóval elég jók az esélyek. Látogasd meg az oldalt a részletekért! 

Színes napot!
Judit

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .