Ahol a gyerekbarát nyaralást tényleg komolyan gondolják

Ahol a gyerekbarát nyaralást tényleg komolyan gondolják

A családi nyaralás mindig necces vállalkozás, hiszen a különböző korosztályok igényeit, időtöltését, napi ritmusát összehangolni nem egyszerű dolog. A picik hamar elfáradnak, nyűgösek lesznek, a nagyok unatkoznak, a felnőttek pedig egyszerűen csak szeretnének már egy kicsit ledőlni egy nyugágyba (plusz luxus, ha el tudnak olvasni húsz oldalt egy könyvből). Nem véletlen, hogy egyre több szálloda igyekszik ezen segíteni, és gyerek- és családbaráttá tenni a szolgáltatásait – ám a gyerekbarát nyaralás feltételeinek megteremtése egyáltalán nem egyszerű feladat, messze túlmutat azon, hogy legyen gyerekágy a szobában, és etetőszék az étteremben. A burgenlandi Lutzmannsburgban található Hotel Sonnenpark és a Sonnentherme wellnessfürdő azonban kiváló példája annak, hogy milyen jól is lehet csinálni ezt a műfajt.

Ilyen egy igazán gyerekbarát hotel lobbyja
A hotel lobbyja (Fotó: Judit)

A vidám és kényelmes szálloda és a fürdő szolgáltatásait a Happy Family jóvoltából próbálhattam ki több bloggertársammal együtt (ha érdekes, családcentrikus olvasnivalóra, tesztekre és más, tartalmas írásokra vágytok, feltétlenül keressétek fel a nemrég megújult happyfamily.hu oldalt!). Épp hogy átmentünk a határon, már meg is pillantottuk a színes szállodát, amelyben először is a fantasztikusan élénk színvilág tűnt fel (szakmai ártalom, ugye…): a pink-narancssárga-zöld színrobbanás konkrét antidepresszánsként hat, szerintem még egy megrögzött panaszkodót is képes lenne felvidítani.

Még a színvilág is tökéletes: ilyen az igazán gyerekbarát nyaralás
Figyeljétek a színvilágot! (Fotó: Judit)

De nemcsak ezen a téren van minden apró részlet tökéletesen összehangolva: itt a gyerekbarátság nem csak szlogen, hanem nagyon is átgondolt, a mindennapok apró részleteire is kiterjedő filozófia. Mindenhol figyelnek arra, hogy a kicsik – és persze szüleik is – tökéletesen érezzék magukat. Itt nem probléma, ha kiabálnak, szaladgálnak, vagy éppen kismotorral versenyeznek a folyosón – ahogy a hotel munkatársai elmondták, miközben körbevezettek minket, igyekeznek minél kevesebb tiltást bevezetni, hogy a nyaralás valóban nyaralás legyen. Így lett az egyik kissé lejtős folyosószakaszból valódi kismotor-versenypálya, ahol időnként még versenyeket is rendeznek.

A gyerekbarát nyaralás része, hogy minél kevesebb legyen a tiltó tábla.
Ha a gyerekek úgy látják, hogy egy folyosón klasszul lehet versenyezni a kismotorokkal, akkor abból itt bizony versenypálya lesz (Fotó: Judit)

Minden szobában alapfelszereltség a gyerekágy, a kiskád, a bili, a wc-szűkítő, a vízforraló (ha teára vagy tápszerre lenne szükség), a folyosón mikrosütő a bébiétel-melegítéshez, de a recepción lehet kérni cumisüveg-melegítőt is, ha valaki olyan ökobio-paramami módon áll a mikróhoz, mint én. Sőt: a fürdőszobákban a mosdókagylót úgy alakították ki, hogy abba pontosan beleillik a babakád, a csap vége pedig mini zuhannyá alakítható. És hát nagyon felpakolni sem kell (szerintem abban minden anyuka egyetért velem, hogy minél kisebb a gyerek, annál több a cucc), mert a hotel babakocsival, kismotorral, etetőszékkel, nagyjából mindennel készült, amire egy kisbabának vagy egy kisgyereknek szüksége lehet. Megint csak nem szlogen, hanem valóság, hogy elég a gyereket, némi ruhát és pelenkát hozni, minden más van a hotelben.

Biliárdasztal a nagyobbaknak – háttérben a vendégek számára szabadon használható babakocsik (Fotó: Judit)

Az étteremben külön gyerekpult várja a kisebbeket, ahol a felnőttekhez hasonlóan, svédasztalos rendszerben maguk szedhetnek a gyerekmenüből (és még azt is tudják, hogy a spagetti mindent visz!), valamint a zöldségekből és gyümölcsökből. 

Reggelizősarok a babáknak (Fotó: Sonnentherme / Hotel Sonnenpark)

A babasarokban számtalanféle tejpép, bébiétel áll rendelkezése, de van gyümölcscentrifuga is, hogy frissen préselt gyümölcslevet készíthessünk. És persze bőséges svédasztal a felnőtteknek, ahol igen komoly önfegyelemre van szükség ahhoz, hogy ne legyen hízókúra a nyaralásból.

A sütispult különösen nagy önfegyelmet igényel (Fotó: Judit)

A hotelnek van saját, kisebb vízivilága is, de az igazán nagy attrakció a Sonnentherme wellnessfürdő, ahová zárt folyosón, köntösben-papucsban lehet átsétálni. A babákat és gyerekeket bármelyik medencébe be lehet vinni, és persze itt is minden a rendelkezésükre áll: utazóágyak, baba-altatószoba a pihenéshez, baba-mama szoba a nyugodt szoptatáshoz. A nagyobbak kipróbálhatják a csúszdákat (én bevallom, gyáva voltam, csak azokban csúszkáltam, amelyekben nagy gumikerekekkel lehetett végigcsúszni), de van itt videojáték-park, autóverseny-pálya, edzőterem, szaunavilág is. Nyáron mindez kiegészül a külső medencékkel, ugrótoronnyal, babáknak való homokos “partszakasszal”. Baba-és gyermekúszásra is beadhatjuk a kicsiket, sőt, a hotelbe visszatérve gyermekmegőrző, és minden órában más tematikus program várja őket a kézműveskedéstől a gyerekdiszkóig, hogy anyuéknak is legyen egy kis idejük szusszanni egyet, amíg szaunáznak, vagy a Beauty World-ben szépülnek. A szolgáltatás része az ingyenes kerékpár-, bringóhintó- és gyerekbicikli-bérlés is.

A csúszda belsejében érthető okokból nem tudtam fényképezni, de legalább ennyire élveztem a csúszást (Fotó. Sonnentherme / Hotel Sonnenpark)

És persze ott van Sunny Bunny (és barátnője, Pinky Bunny) is, aki a hotel és a fürdő kabalaállata, és természetesen a tányéroktól a kifestőkig, a recepción kapható karúszóktól a plüssállatkákig mindenen megjelenik. Sőt, van neki lakása is a hotelben, ahová be lehet lesni, ő pedig időnként teljes életnagyságban kisétál onnan, táncol, vagy éppen megölelgeti, aki az útjába kerül (igen, mi, felnőttnek mondott bloggerek is visítoztunk, amikor megjelent a Nyuszi. Nemcsak én, a nyúlmániás, hanem mindenki. 🙂 ). Sunny Bunny szokta felvezetni a programokat (alkalmazkodva a gyerekek napi ritmusához), a születésnapi ünnepségeket (ilyet is lehet, ha valakinek épp a nyaralás idejére esik a szülinapja), ő levelezik a gyerekekkel, és küld még a nyaralás után is apró ajándékcsomagot a szülinapjukra.

Sunny Bunnynak nem csak a gyerekek örülnek (Fotó. Judit)

Szóval ha gyerekkel, sőt, különböző életkorú gyerekekkel szeretne az ember nyaralni, úgy, hogy egy kis saját időre is vágyik, érdemes kipróbálni Lutzmannsburgot. Nyelvi akadályok sincsenek, hiszen pár száz méterre vagyunk a magyar határtól, a hotelben és a fürdőben dolgozók körülbelül fele magyar, és mindenki egyformán szívvel-lélekkel végzi a munkáját. Arra viszont érdemes felkészülni, hogy a gyerekek már a hazaúton azt fogják kérdezgetni: mikor jövünk megint Sunny Bunnyhoz? 

(További információt a hotelről és a fürdőről itt találtok: http://www.sonnentherme.at/hu.html  Cím: A-7361 Lutzmannsburg, Thermengelände 1.,Telefonszám: +43 2615 87171, Fax szám: +43 2615 87171-20, E-mail cím: info(AT)sonnentherme.at

És még néhány kép a fürdőről és a szállodáról:   

Buborékok mindenütt (Fotó. Judit)
Az egyik játszóház a sok közül (Fotó: Judit)
A babák sem unatkoznak (Fotó: Judit)
A kiskorú vendégeket (magyar nyelvű) mesekönyv várja az ágyon (Fotó. Judit)
A nagyobbak is találnak maguknak szórakozást (Fotó. Judit)
A sportról sem kell lemondani (Fotó. Judit)
A fürdőhöz tartozó – szintén gyerekbarát – étterem (Fotó: Judit)
Sunny Bunny és Pinky Bunny mindenütt (Fotó: Judit)
Minden medence kellemes hőmérsékletű, és a legkisebbeknek is elég tiszta (Fotó: Sonnentherme / Hotel Sonnenpark)  
Így néz ki a teljes fürdőkomplexum nyáron, amikor a külső medencék is üzemelnek (Fotó. Sonnentherme / Hotel Sonnenpark)
A hotel elől indulhatnak a kerékpáros és bringóhintós kirándulások (Fotó: Sonnentherme / Hotel Sonnenpark)

 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is. A Zöldsaláta Facebook-közössége is vár, sőt a Bloglovinon is megtalálod a Zöldsalit.

One comment

  1. Pingback: Családi wellness Ausztriában: strandolni ősszel is lehet! - Zöldsaláta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .