Cuki cuccok Húsvét előtt: dekor & kényeztetés

Cuki cuccok Húsvét előtt: dekor & kényeztetés

Bár érzésem szerint még a Karácsony is alig múlt el, a naptár és az időjárás erősen azt mutatja, hogy mindjárt itt a Húsvét, vagyis erősen Nyúltájm van. Épp ezért ideje beszerezni a tavaszias dekort, vagy épp saját kezűleg nekilátni a húsvéti díszek elkészítésének.

Nincsen Húsvét dekor nélkül

Nem vagyok az a kifejezett kreatív mami, mondhatnám, a kézügyességem erősen a nullához konvergál – legalábbis eddig hajlamos voltam ezt hinni az iskolai rajzórák erősen kudarcos élményei nyomán. Az utóbbi időben viszont azt vettem észre magamon, hogy egyre jobban kedvelem a mindenféle kézi dolgokkal való pepecselést. Most olyan DIY dekorokat hoztam, amelyeket garantáltan könnyű elkészíteni, viszont cukik, vidámak, és igazán tavaszias hangulatot árasztanak.

A bejárati ajtóból is lehet nyulat formálni. Papírból felragasztod rá az alkatrészeket, Húsvét után pedig egyszerűen leszeded.

 

Ehhez hasonló nyulakat mi is csináltunk már a gyerkőcökkel wc-papír gurigákból. Tényleg egyszerű, és jópofa.

 

3D húsvéti tojások színes kartonból.

 

Újságpapír nyuszi keretben.

 

Ugyanez színesben, megsokszorozva.

 

Húsvét napjaiban a reggeli tejet, kakaót vagy tejturmixot is kínálhatjátok ilyen nyuszis üvegekben. Csak néhány bébiitalos üveg és némi papír kell hozzá.

 

Girland nyuszikkal.

 

Nincsen Húsvét énidő nélkül

És ha már belefáradtatok a kreatívkodásba, jöhet egy kis kényeztetés. Húsvétkor is jár egy pici énidő – És ha már énidő, akkor stílusos, szépítő kiegészítők a LUSH húsvéti kínálatából. Nekem nagyon bejött az idei adag, megint zseniálisat alkottak 🙂

Which Came First?

A tyúk és a tojás örök dilemmája – ha feltöröd a tojást, ott van benne egy apró csirke. Ha pedig bedobod a fürdővizedbe, akkor máris szimatolhatod a szicíliai citromolaj és grapefruitolaj felvidító aromáját.

Nincsen Húsvét tojás nélkül
Fotó: LUSH.hu

Chick’n Mix

Ebben a tojásban viszont nem csirke ül, hanem nyuszi – valamint tonkabab-kivonat és pezsdítő bergamottolaj. Mutatom, hogy nyílik.

Chocolate ajakradír

A Húsvét mindig együtt jár némi kis cukorsokkal – ha inkább visszafognád a cukorfogyasztást, akkor fogyaszd a csokit ajakradír formájában. Persze megenni azért nem kell, de ha leardírozod ezzel a narancsos-kakaós finomsággal az ajkaidat, legalább részben meglesz az illúzió, ráadásként pedig a rúzs is jobban fog mutatni rajtad.

A Húsvét magával hozza a cukorsokkot is
Fotó: LUSH.hu

Flopsy

Mostál már arcot rezgő zselényúllal? A Flopsy pont erre való, és nagyon vicces. Nedvesítsd meg, és dörzsöld át vele az arcod, vagy képezz habot belőle a tenyeredben. Annyit azért érdemes tudni, hogy nem habzik valami eszméletlen módon, viszont ennek ellenére jól tisztít, és az illata is remek. És még répaforrázat is van benne 🙂

Milyen Húsvét az, ahol nincs nyúl?
Fotó: LUSH.hu

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is. A Zöldsaláta Facebook-közössége is vár, sőt a Bloglovinon is megtalálod a Zöldsalit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .