Hashájtalanítás: itt vannak a legjobb gyakorlatok

Hashájtalanítás: itt vannak a legjobb gyakorlatok

És akkor folytatva a hasháj-témát, íme a dolog edzés-része. Először is egy fontos dolog: a kardiót nem lehet megúszni. Mert persze lehet csak hasizomra edzeni, keményedik és szépen a hasizom, csak semmit nem érsz a kockahassal, ha nem látszik a felette levő zsírpárnától. Azt pedig a leghatékonyabban némi kardióval lehet leégetni, szóval jöhet a futás, a tánc, az úszás, a bicikli (esetleg szobabicikli), a lépcsőzőgép, az aerobik, vagyis kábé bármi, amit szeretsz, és amitől megizzadsz. Ezután van értelme a helyi erősítő gyakorlatoknak, amit megint csak nem önmagukban érdemes végezni, mert mit ér a kockahas, ha közben lóg a feneked, és integet a karod. Szóval lehet hasizmozni, de azért nem árt egy kicsit a többi kritikus pontot is megdolgoztatni, legalább pár naponta. (És akkor ez így már egy komplett edzés 🙂 ). A nyári kemény kis plank-sor is jó hasháj ellen, de azért rákerestem még pár gyakorlatsorra, ha unnád. Én ezekből fogok válogatni.


A gyakorlatsorokat köredzésként érdemes végrehajtani: mindegyik gyakorlatból 50-et csinálj pihenés nélkül (szerintem kezdésnek 20 is elég, vagy amennyit bírsz, aztán majd felfejlődsz), majd 60-90 másodperc pihenés, és kezdődhet az újabb kör. Az eredetiben 5 kör szerepel, de ha kétszer tudod megcsinálni, kezdd úgy, aztán emeld. Túlerőltetni nem kell magad, mert csak utálni fogod, az meg hosszú távon nem hasznos.

Álló köredzés. 3-4 kört kell végrehajtani, köztük 30 másodperc pihenővel, heti kétszer-háromszor. Az oldalra hajlásból és az oldalra fordulásból 10 ismétlés, a másik két gyakorlatból oldalanként 10, majd ugyanez a másik oldalra.

A következő sorozatból három kör kell, az első után egy, a második után 2 percet pihenj. 1 perc plankkel kezdj (vagy amennyi megy), az oldalemelést 10-szer kell ismételni, a lábemelést és a csípőforgatást 20-szor, a súlyzós, álló gyakorlatot oldalanként 15-ször.


És íme a mozgóképben elbeszélt tízperces gyakorlatsorok, ha a videókat jobban kedveled. A Fitness Blender gyakorlatait nagyon bírom, semmilyen felszerelés nem kell hozzá, nincs felesleges csicsa, nem mondják el közben hatvanszor, hogy ilyenolyan szexi leszel, nem cukiskodnak, csak a gyakorlatok vannak, minimál háttérrel és szöveggel. Az egyetlen hátránya, hogy angolul van, és elég gyorsan beszélnek benne.


Álló gyakorlatsor, ugyancsak a Fitness Blendertől, ha nincs kedved matracozni.


Balettos hasizomedzés Mary Helen Bowers-szel. Na, az ő alakja, az valódi motiváció (és igen, tudom, hogy az ilyen alakhoz profi balettosnak kellene lenni, de ez egy cseppet sem zavar a motiválódásban… 🙂 )


És egy klassz magyar verzió Béres Alexandrától. Jó pár éve készítettem vele egy interjút, máig nagyon jó szívvel emlékszem rá. Értelmes, érzelmes, klassz nő, jó volt vele beszélgetni. (És kiderült, hogy egy napon születtünk 🙂 )

Ha tetszik a blog, most sokat segíthetsz egy szavazattal. Szavazz a Zöldsalátára az Allianz blogverseny Életmód és Szakértő kategóriájában. A szavazatodat itt tudod leadni, és még nyerhetsz is vele!  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .