Ha még nem jutottál el a strandra…

Ha még nem jutottál el a strandra…

Ha a kánikula ellenére még nem jutottál el a strandra, viszont nem szeretnél habfehér bőrt villantani a nyári ruhákból, marad az önbarnító. Ezeknek a termékeknek a dihidroxi-aceton (egyfajta cukorszármazék) tartalma a bőr legfelső rétegét színezi el, így gondoskodik a nyárias színről. Sokan attól félnek, hogy az önbarnító használata után csíkos, foltos lesz a végeredmény. Ez a félelem nem is teljesen alaptalan, mindannyian láttunk már csúnyán sikerült önbarnító-baleseteket. Pár apró trükkel viszont megelőzheted ezt a kellemetlenséget.

Kép innen
  • Fogj egy szimpatikus testradírt (vagy radírozós tusfürdőt), és jól radírozd le vele a bőrödet. Különösen alaposan dörzsöld át a durvább részeket, például a könyököt, a térdet.
  • Fürdés után ne kezdj hozzá azonnal a barnító felkenéséhez. Törölközz meg alaposan, majd várj még egy kicsit, amíg valóban megszárad a bőröd. A krémet dinamikus, gyors mozdulatokkal kend fel, és viszonylag bőségesen alkalmazd. A hátad egyenletes bekenéséhez inkább kérj segítséget.
  • A legjobb választás a pici önbarnítót tartalmazó testápoló, amely egyrészt hidratálja, másrészt fokozatosan barnítja a bőrödet. Ezzel lehet a legegyenletesebb, folt- és csíkmentes barnaságot elérni. Ezek közül válaszd az eredeti bőrszínednek megfelelő (világos vagy sötétebb bőrre ajánlott) terméket.
  • Krémezés közben minél gyakrabban moss kezet, hogy ne legyen narancssárga a tenyered. A körmödet is alaposan sikáld át körömkefével.
  • Várj legalább 30 percet, és csak ezután öltözz fel, így a szer nem fogja majd össze a ruhádat. A zuhanyozástól még legalább 5-6 óráig tartózkodj.
  • A barnítást 3-5 naponta ismételd, ennyi ideig tart a legtöbb krém hatása. És ne felejtsd el, hogy az önbarnító nem véd a naptól, vagyis ha eljutsz végre a strandra, fényvédőzz ezerrel. Attól, hogy kicsit befestetted magad, a bőröd még először lát napot az idén.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .