Teszt: testápolók nyárra

Teszt: testápolók nyárra

Tudom, hogy gáz, de a meleg ruhás időszakokban időnként elbliccelem a testápolózást. Gyorsan akarok végezni a fürdéssel, álmos vagyok, ilyesmi. A nyár viszont más. Ilyenkor nincs mese, a naptól-víztől rendesen szárad a bőr, ráadásul ruha sem fedi feltétlenül a kiszáradt lábat, kart. Vagyis ha nyár, akkor testápoló, ezerrel. Mostanában elég sokat kipróbáltam ebből a műfajból, így jött létre ez a szubjektív testápoló teszt.

Body Lotions

1. A legizgalmasabb: LUSH African Paradise testkondicionáló, 8390 Ft
Már a neve is megtetszett: testkondicionáló, ami a címke szerint azt jelenti, hogy úgy kell használni, mint a hajkondicionálót – a zuhany alatt felkenem, kicsit magamon hagyom, lemosom, és kész. Szóval felkentem, lemostam, és …. na, itt jött a varázslás, mert kicsit olajos érzetet, és szuper illatot hagyott a bőrömön. Afrikai, nehéz-meleg illata van, és olyan jóságokat kevertek bele, mint a sheavaj, a moringa-olaj, az aloe, a vanília, a frangipani, a kakaóvaj, vagy az ylang-ylang olaj. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy az olajos cuccokat nedves bőrre kenjük, hogy az olaj bezárhassa a nedvességet a bőrbe, ez itt a zuhanyzás közbeni használattal teljesen megoldódik. Az olajos utánérzet egyébként hamar megszűnik, szóval nem ragadtam tőle, vagy ilyesmi. Az egyik kedvencem.

2. A leggyorsabb: NIVEA Zuhanyzás közbeni testápoló napozás utánra, 2199 Ft
Még egy versenyző a gyors, zuhanyzás közbeni testápolók kategóriájában – a NIVEA termékét kifejezetten napozás utáni használatra ajánlják. Felkenem, leöblítem, kész. Nem hagy olajos utóérzetet, csak egy leheletvékony, selymes védőréteg marad utána a bőrön, és ez is hamar felszívódik. Hűsít, ápolja a naptól megviselt bőrt, és nagyon könnyű, a melegben sem volt “dunszt” érzetem tőle. Strand utáni gyos szépségápoláshoz kiváló.

3. A leghűsítőbb: The Body Shop Body Sorbet, 3590 Ft
Könnyű, gyorsan felszívódó, zselés állagú testápoló, amit a legmelegebb napokon akár a hűtőbe is be lehet tenni. Szuperül hidratál, hűsít, egy pillanat alatt felszívódik, csak az illat marad a bőrömön. Az viszont elég intenzív, szóval a legjobb lesz, ha veszek mellé egy ugyanilyen illatú tusfürdőt és testpermetet, vagy illatmentes termékeket használok, hogy elkerüljem a keveredést. Nekem mangós van, de a többiek illatát is szeretem.

4. A legpihentetőbb: a saját shea- és kakaóvajas, levendulás-csokis testvajam
Az elkészítéséről már írtam a blogon, a lelkesedésem azóta is töretlen, Puhít, diszkréten illatosít, és még mindig szeretem a levendulás csokit. A levendulaolaj további előnye, hogy megnyugtat, szóval ha kicsit pörgős napom volt, ezt használom, és jól alszom. Ráadásul az a tudat is jól esik, hogy teljesen ökobio a cucc. A trükkje annyi, hogy mivel természetes olajokból, vajakból van, nincs benne víz, a nedves bőrre kell felkenni.

5. A legvidámabb barack: LUSH Each Peach, 2350 Ft
Bocsánat a szörnyű szóviccért, nem bírtam kihagyni 🙂 A LUSH testápoló tömbje tele van citrusokkal, amelyek illata egy keményebb nap után is garantáltan felvidít. Grapefruit, citrom, narancs, kakaó-, shea- és avokádóvaj van benne, az összetétele elég szívderítő, nincs benne semmi vészesen vegyszeres. És hogy miért barack? Állítólag az Each Peach Pear Plum című  mesekönyvről kapta a nevét. A tömböt elég néhányszor végighúzni a bőrömön, épp annyira olvad meg, hogy máris masszírozhatom befelé a krémet. A hidratálás miatt ezt is nedves bőrre szeretem felkenni. Tápláló, gazdag, de nem maradok tőle sokáig olajos.

Nektek van kedvenc nyári testápolótok?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .