Nyúlstop

Nyúlstop

Akkor vegyük át újra, bár nem lehet elégszer elmondani: ne vegyél Húsvétra nyulat. Se kiskacsát, se kiscsibét, se egyéb élő állatot.Illetve vegyél, akár Húsvétra is, de csak akkor, ha utána 8-10 évig gondoskodni akarsz és tudsz róla, vagyis csak alapos átgondolás és felkészülés után. (Kiváló összefoglaló cikk a témában, látszik, hogy gyakorló nyúlgazdi írta…)

Tudom, a gyerekek néznek nagy Shrekmacskája-szemekkel, meg olyan cuki, ahogy szaladnak utána a kertben, de gondold át még egyszer, mit is tanítasz meg nekik a húsvéti nyúllal, aki aztán az ünnep után eltűnik valahogy a balfenéken. Azt, hogy az állat eldobható, ha kiszolgálta a maga egy-két hetét, akkor annyi, mehet, ahová akar (legrosszabb esetben a tányérba). Felelősségvállalás? Minek? Érzelmi kapcsolat? Ugyan már! Ha logikusan végiggondolod, ugye nem örülnél, ha később így állna a kapcsolatokhoz és a felelősséghez? Idén húsvétkor legyen inkább állatkerti nyúlsimogatás, és beszélgetés a felelős állattartásról. És akkor még azzal se lesz gondod, hová tedd a nyulat Húsvét után. Oké?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .