Hogyan NE tartsuk be újévi fogadalmainkat?

Hogyan NE tartsuk be újévi fogadalmainkat?

Haladunk bele acélos tekintettel az új évbe, és talán még kitartanak az újévi életmódváltós fogadalmak is. Íme 7 tanács ahhoz, hogy hogyan adjuk fel őket máris, hogy mihamarabb kipipálhassuk az “idén sem sikerült” rubrikát. (Természetesen csak ironizálok, de minden viccnek csak a fele vicc, úgyhogy érdemes egy picit elgondolkodni rajtuk – ha pedig mégis inkább megtartanád az idei fogadalmakat, akkor egyszerűen tedd a 7 pontban foglaltak ellenkezőjét, és máris sokat haladtál előre.)

Image courtesy of Ambro at FreeDigitalPhotos.net

1. Az első dolgunk legyen felzabálni a szilveszteri maradékot. Elvégre ott van az a sok chips, süti, keksz, ropi, és még egy pár üveg kóla is hűl az erkélyen, az alkoholról nem is beszélve. Ha szerencsés vagy, mindez kitart úgy január tizedikéig, akkor meg már minek elkezdeni az egészet.

2. Pihenjük ki a szilveszteri buli fáradalmait. Jó alaposan. Majd az első munkanapokat. Ha elérkezik a február, akkor már csak a kezdődő tavaszi fáradtsággal kell megbirkóznunk, mielőtt edzeni kezdenénk végre.

3. Ha nem akarunk pihenni, akkor tényleg ne vesztegessük rá az időnket. Vesszünk el alaposan a hétköznapokban, dolgozzunk minél többet, túlórázzunk, nehogy bármire is időnk jusson. És persze ismételgessük szorgalmasan, hogy nem rajtunk múlik, hogy nem jutunk el sportolni, pedig annyira szeretnénk…

4. Keressünk kifogásokat! Okoljuk a hideget, a sötétet, a telet, a lassú anyagcserénket, a gyümölcsök árát, a havat, amely miatt nem jutunk el az edzőteremig. Amikor épp nem panaszkodunk, akkor magyarázzuk meg magunknak, hogy mi voltaképpen a pluszkilóinkkal együtt vagyunk önmagunk, és mindenki ilyennek szeret bennünket.

5. Ne reggelizzünk. És egyáltalán, hagyjunk ki egész étkezéseket, lehetőleg minél többször. Az önsanyargatás az élet sója, ha pedig nem bírjuk, még mindig nekiugorhatunk a hűtőnek.

6. Merjünk nagyot álmodni! Ha már fogyókúra, meg életmódváltás, akkor legyen eredménye, de rögtön. Ha pedig mégsem sikerülne két hét alatt megszabadulni mind a tíz kilótól, akkor hagyjuk a fenébe az egészet, hiszen nem ér semmit ez az egész életmód-izé.

7. Higgyünk a reklámoknak! Valamelyik csodakapszula vagy szuperdiéta, esetleg tévéshopos edzőgép úgyis lefogyaszt majd tíz perc alatt önkínzás nélkül. Erőfeszítés? Na nehogy már…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .