Jóságok: The Earth Collection

Jóságok: The Earth Collection

Szintén a horvátországi nyaralás hozadéka a The Earth Collection öko-ruhái iránt feltámadt hirtelen szerelem. Az üzletet a crikvenicai “főuccán” fedeztem fel fagyizás közben, és mivel mindenre kíváncsi vagyok, ami öko-bio, ráadásul épp komoly leárazások voltak (10 eurós ingek, szoknyák, nadrágok, elég jó?), nem tudtam megállni, hogy bemenjek, és körülnézzek. Aztán ha már ott voltam, vettem is egy-két dolgot, de ez már egy másik történet 🙂

A környezettudatos módszerrel gyártott és festett pólókat készítő céget 1993-ban alapították Dániában. Mára persze már egyáltalán nem csak pólókat kapni náluk, hanem női, férfi és gyerekruhákat, cipőket,  és kiegészítőket is, mind-mind természetes anyagokból, környezetet nem károsító festékekkel színezve, hidrogénperoxiddal fehérítve. Saját bevallásuk szerint csak a varrócérna nem 100 százalékig természetes, mert úgy nem lenne elég erős. Szóval minden nagyon környezettudatos és emberbarát, olyannyira, hogy a TEC ruhái az Európai Unió Eco-címkéjét is viselik. Ráadásul a dán cég rendszeresen támogat jótékonysági projekteket a világ kevésbé szerencsés országaiban, például számos afrikai országban járultak hozzá óvodák, vagy tiszta ivóvizet adó kutak létesítéséhez.

A The Earth Collection ruháit ma 30 ország körülbelül 500 üzletében lehet megvásárolni, szinte az összes környező országban jelen vannak (Ausztria és Szlovákia a kivétel). 2007-ben Magyarországon is megnyílt az üzletük, de 2010-ben sajnos már a bezárásról írt a Tudatos Vásárlók Egyesületének honlapja. Azon most nem kezdenék el filózni, hogy miért dől be annyi jó kezdeményezés Közép-Európa e meghitt kis szegletén, a pozitív gondolkodás jegyében inkább reménykedem, hogy valakinek megint eszébe jut nyitni egy boltot (avagy valami jótündér megajándékoz némi kereskedői vénával, meg a szükséges kezdőtőkével, mert akkor előbb-utóbb megcsinálom én 🙂 ).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .