Az első hét tapasztalatai

Az első hét tapasztalatai

Hogy ne csak észosztás legyen ebből a méregtelenítő programból, az új év jegyében szépen belekezdtem én is a feladatokba. Tulajdonképpen minden a víztisztító kancsóval kezdődött, amelyet már jó ideje nem használtam. Most viszont, hogy láttam, hogy az első hét feladata a vízfogyasztás növelése, szépen előástam a szekrényből, a megmaradt, bontatlan filterpatronokkal együtt. Viszont csak úgy nem szeretem  a kancsóval szűrt vizet, nekem valahogy furcsa az íze. Szóval inni továbbra is maradt az ásványvíz vagy a csapvíz, a szűrt vizet pedig teázásra használom. Arra tökéletes, finomabb vele a tea és a kávé is. Reggelente elkészítek egy jó liter koffeinmentes gyümölcsteát, és szépen eliszogatom egész nap, langyosan és hidegen is jó. Ehhez jön még a napi két bögre zöld tea koffein-feltöltésként (ezek nélkül állva elaludnék, azt hiszem), illetve két-három pohár sima víz, vagy gyümölcslé az ételek mellé, és időnként, amikor eszembe jut.  Összeszámolva nagyjából megvan a 2 – 2,5 liter.Ha elmegyek otthonról, figyelek, hogy megigyam azt a pár pohárnyit, amennyit otthon is elfogyasztanék ennyi idő alatt.

Az első napok tapasztalatai:
– úgy érzem, mintha állandóan innék. Furcsa, és nem akarok belegondolni, hogy eddig mennyi folyadékot fogyasztottam, pedig eddig is volt jó sok olyan napom, amikor számoltam, és megvolt a 8 pohárnyi. Ez most mégis soknak tűnik.
– már nem röhögök azokon a nőkön, akik folyton a mellékhelyiséget keresgélik. Hát igen, ami bemegy, annak ki is kell jönnie… Ez viszont kifejezetten idegesítő folyománya az egészséges életmódnak, remélem, ha a szervezetem hozzászokik a nagyobb vízmennyiséghez, beáll valamilyen normális egyensúly.
– még mindig oda kell figyelnem az ivásra, ahhoz, hogy rutinná váljon, szükségem lesz néhány hétre.
– szorgalmi feladatként több gyümölcsöt eszem, és igyekszem többet aludni. Előbbi jobban megy, utóbbi kevésbé, de nem adom fel 🙂
– tetszik a dolog, és alig várom a következő heti feladatot, amelyikről a hét végén írok 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .