Szilveszterezz hízás nélkül!

Szilveszterezz hízás nélkül!

Még el sem fogytak a karácsonyi sütemények, és máris itt a következő próbatétel, az újra sok millió kalóriával, ráadásként pedig egy kiadós berúgással fenyegető Szilveszter. Persze az a legjobb, ha az ember nem ezen görcsöl, hanem bulizik – de azt lehet úgy is, hogy másnap ne kelljen zöld fejjel fogadkoznod, hogy az új évet méregtelenítéssel, fogyókúrával, káposztaleves-diétával, katonai kiképzéssel, mifenével kezded. Íme néhány apróság, amitől nem fogod rosszabbul érezni magad a bulin, viszont elkerülheted az évvége közmondásos ártalmait.

  • Nasi = gyümölcs. Vigyél a bulira gyümölcssalátát (ha szereted, akár egy kanál alkohollal is megbolondíthatod, hogy szilveszteri hangulata legyen, és válts ki vele egy pohár italt), mazsolát, diákcsemegét, és tedd ki a nagy közös asztalra. Inkább ilyesmit nassolj, mint chipset.
  • Inkább a ropi, mint a chips. Bő zsiradékban sült succok helyett inkább válassz valamilyen “száraz” sós rágcsát. Bár a bőséges sófogyasztás semmilyen formában nem egészséges, mégis jobban jársz a ropival és a sós kispereccel, mint a jó sok adalékanyaggal készült chips-féleségekkel, vagy a sült krumplival.
  • El az asztaltól! Sokkal kevesebbet eszel és iszol, ha nem a svédasztal mellett állsz le beszélgetni, hanem a szoba egy másik részében telepszel le az italoddal és a szendvicseddel.
  • Aropó, szendvics! Miért ne készülhetne barna kenyérből, sok zöldséggel? Ja, és mellé jöhet egy nagy adag saláta!
  • Vigyázz a koktélokkal! Ezek tudják az egekig lőni a kalóriaszámlálót. Egy kis bor és pezsgő azért jöhet, de őket sem kell túlzásba vinni.
  • Legyél sznob! Mostanában úgyis divat gasztro- és borsznobnak lenni, a szilveszteri bulin máris elkezdheted. Válaszd a legjobb alapanyagokból készült ételeket és italokat: ketchup helyett zöldséges mártogatós (ez itt például zseniális), olcsó gagyikóla helyett 100 százalékos gyümölcslé, pancsolt likőr helyett igazi gyümölcsből készült bólé, vagy minőségi bor.
  • Mozogj! Az új évet nyugodtan lehet egy kis mozgással kezdeni. Például miért ne táncolhatnál a bulin? Ha nem táncos helyen ünnepelsz, az elsejébe beleférhet egy séta, szánkózás, jóga, ilyesmi. És egy kis magaddal törődés (forró fürdő, arcpakolás, manikűr, pedikűr és társai), hogy az új esztendőben ez legyen az alap… 🙂

Itt pedig néhány étel, amelytől állítólag szerencsés leszel az új évben, illetve néhány praktika, ha mégis elszaladna veled a ló (de erre inkább ne legyen szükség).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .