Mire jó a fitneszvideó?

Mire jó a fitneszvideó?

A fitnesz-rajongók, és edzők közül sokan nem DVD-pártiak, jogosan. Tény, hogy – főleg, ha kezdőként vágsz bele a sportolásba – sokkal könnyebb a dolgod, ha egy edzőteremben mozogsz. Először is, húz a csoport lelkesedése. Ami pedig még fontosabb, ott az edző, aki megtanít szabályosan végezni a gyakorlatokat, és kijavítja, ha rosszul csinálsz valamit. Ez lényegesebb, mint gondolnád: a rosszul végrehajtott gyakorlat ugyanis jobb esetben csak kevésbé hatásos, rosszabb esetben viszont akár sérülést is okozhat.
 
Ámde, és itt jön a nagy DE (és akkor most elmondom, hogy miért szeretem mégis a DVD-ket). Van úgy, hogy nincs elérhető közelségben edzőterem, esetleg csak step-aerobikot tartanak, miközben te táncos órára vágynál. Vagy nincs pénzed. Vagy időd odamenni, átöltözni, ott lenni, zuhanyozni, szárítkozni, felöltözni, hazamenni. Vagy bébiszittered ennyi időre. Vagy egyszerűen kedved, energiád, lelkesedésed elindulni. Alapesetben ezek azok a helyzetek, amikor az ember hagyja a fenébe az egész edzésmizériát, és csatlakozik a nem sportoló magyarok népes táborához. 
 
Na és itt lépnek be az otthoni használatra szánt DVD-k, mintegy mentőövként. Nem drágák, akciósan már egy ezresért is be lehet szerezni néhányukat. Nem kell odamenni, felszerelést cipelni, közlekedni, csak beállni a tévé elé, annyi időre, amennyit egyébként a Barátok közt lopna el a napodból.
 
Persze, ha otthon tornázol, sokat segít, ha előtte jártál már edzőterembe, és legalább az alapok mennek szabályosan. Az is fontos, hogy nagyon figyelj arra, amit a filmben mondanak, és magadra is: igyekezz a legpontosabban lekoppintani a mozdulatot (a tükör nem haszontalan segítőtárs ilyenkor). Ha pedig valami a legkisebb fájdalmat okozza, azonnal hagyd abba, ne erőltesd. A bemelegítést és a levezetést a saját érdekedben akkor sem ildomos elcsalni, ha a tévés edző nem tudja megkérdezni, hogy mégis hová rohansz.
 
Nektek milyen tapasztalataitok vannak az otthoni edzéssel? Én, bevallom, a terhestornát nem mertem bevállalni házilagos, DVD-s kivitelben, mert ott még lényegesebb, hogy minden mozdulat a helyén legyen. Akinek ez is ment, legyen kedves, írja meg a kommentek között, hogy csinálta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .