Szülinapi valóságshow: igen-nem

Szülinapi valóságshow: igen-nem

Ismét egy születésnap, ismét egy személyesebb bejegyzés. Mostanában elég sokat kattogtam az elfogadás-elutasítás vonalán, így haladjunk most az igenek és nemek mentén.

Emberek
Igen: az őszinték, az eredetiek, a nem mindennapi gondolatokat is vállalók, a stílusosak, a megfejtendők. Aki a bizalmába avat, az tőlem is hasonlót várhat.
Nem: a megjátszósok, a nagyképűek, a sznobok, az “értékelvűek”, az ezospiri-pózerek. A kispolgári, konzervatív értékrend sem a barátom, aki meg mindig azzal ért egyet, aki épp szemben áll vele, hamar lebukik.Az pedig számítson a legrosszabb tulajdonságaimra, aki saját vélt nagyságának magasából próbál kioktatni. Maradjunk annyiban, hogy nem fogom szeretni, és ez előtte sem marad sokáig titok 🙂

Fotó: Pixabay.com

Érzelmek
Igen: szerelem, barátság (az az igazi, jóféle, ritka), meghitt beszélgetések, szövetséges-fíling, nyíltság, ölelés, szeretet, család, összetartás.
Nem: giccses műromantika, fennköltnek álcázott gagyi, hangzatos, nagy szavak.

Hozzáállás
Igen: “Összehozzuk”, “Ugorjunk le az olaszokhoz – igen, most, éjjel háromkor.”, “Bulivaaaaan”, “Nem kell mindig szupernek lenni”, “Van, amit le kell szarni, és kész.”, “Na, ezt viszont akkor nagyon tegyük oda.”
Nem: “Csak pontosan, szépen, élére vasalva, csend-rend-fegyelem.”, “Egy férfi legyen igazi férfi, egy nő legyen igazi nő.”, “Jóleszaz, nem kell ugrálni.”, “Ezt mindig így szoktuk.”, “A magasabb értékek…”

Állatok
Igen: rágcsálók, nyulak, macskák minden mennyiségben (macska sajnos allergia miatt csak korlátozottan, de ezt én sajnálom a legjobban). de tulajdonképpen bármilyen állat.
Nem: a madarakkal valahogy kicsit kevésbé vagyok jóban. Nincs különösebb oka, egyszerűen csak valamivel kevésbé pártolom őket, bár elutasítva egyáltalán nincsenek.

Fotó: Pixabay.com

Tárgyak
Igen: általában szerelemből vásárolok (legalábbis olyasmit, amit nem szigorúan a puszta hasznáért veszek meg), épp ezért nehezen selejtezek. Szóval kevés cuccom valószínűleg soha nem lesz,
Nem: fiatalon tökéletes reklámalany voltam, na, ez mostanra jórészt elmúlt. Vagyis azért nem igazán veszek meg bármit is, mert trendi, vagy mert a csapból is ez folyik.

Filmek
Igen: fantasy, kosztümös történelmi filmek minden mennyiségben.
Nem: indokolatlan brutálkodás, romantikus nőcifilmek

Nők
Igen: Doro Pesch, Cate Blanchett, Liv Tyler, Miranda Otto, Connie Nielsen, Catherine McCormack, Sophie Marceau, Gal Gadot
Nem: Ashley Graham, Iskra Lawrence, Jennifer Lopez, Kim Kardashian, Rihanna


Férfiak
Igen: Slash, Jason Momoa, Aidan Turner, Adrien Brody, Richard Armitage, Joaquin Phoenix, Jason Isaacs, Viggo Mortensen
Nem: Brad Pitt, Gerald Butler, Tom Cruise

Ha úgy gondolod, hogy másnak is hasznára lehet a cikk, megköszönöm, ha megosztod a linket (a cikket viszont légy szíves, ne másold). A Zöldsaláta Facebook-oldalán mindig találsz valami újat, képes illusztrációkért pedig kövess az Instagramon!

Ésszel, szívvel, lélekkel:
Judit