Le a karikákkal: Oriflame The One IlluSkin korrektor teszt (X)

Le a karikákkal: Oriflame The One IlluSkin korrektor teszt (X)

A szem alatti karikák elleni küzdelem új fejezetéhez érkezett: most azt próbáltam ki, mire képes velük kapcsolatban az Oriflame The One IlluSkin korrektor. A terméket az Oriszett Kft.-től kaptam tesztelésre, ám ez a véleményemet nem befolyásolta, a termék korlátairól is fogok írni a posztban (bár a szabályok szerint ettől még a poszt támogatott tartalomnak minősül).
 A napi sminkrutinom alapvető része a szem alatti karikák eltüntetése. Bár, ahogy arról a múltkor már írtam, létezik olyan krém, amely képes volt tartósan elhalványítani őket (és még mindig látszik  hatása, hurrá!), az arcom anatómiáján természetesen az sem tud változtatni. Vagyis karikák voltak, vannak, lesznek, én pedig lelkesen próbálom ki rájuk a különféle sminktermékeket.

Oriflame korrektor
Fotó. Judit

Korrektor: csakis fényvisszaverő részecskékkel 

Azt már régóta tudom, hogy szemkarika ellen az a korrektor a legjobb, amely fényvisszaverő részecskéket is tartalmaz: ezek a részecskék ugyanis kiemelik, világosítják a területet, vagyis optikai turbóval tüntetik el a karikákat. Az Oriflame korrektora emellett a szemkörnyék duzzadtságát is képes csökkenteni – ezt a részét sem igazolni, sem cáfolni nem tudom, mivel viszonylag ritkán szokott megduzzadni a szemkörnyékem, a teszt ideje alatt ez nem fordult elő.
A karikáimra viszont kiváló ez a korrektor: krémes, kicsit hígabb állaga könnyen eldolgozhatóvá teszi. Vagyis nem kell húzni-nyúzni a szem alatti bőrt ahhoz, hogy rendesen felvigyem, a pici pöttyöket szépen, szabályszerűen, ütögető ujjmozdulatokkal is el lehet dolgozni. A fedése az állagához képest jó, tényleg szépen kivilágosítja az érintett területet, és optikailag egyenletessé varázsolja az arcomat. Egy camouflage-szintű korrektorral persze nem tud versenyezni, de nem is ez a feladata. A hatása szép, egyenletes, és viszonylag tartós, egy erős fél napot simán kibír a smink igazítás nélkül.
Ráadásként nem ül bele a szem környéki ráncokba, vagyis nem kell attól tartani, hogy a visszájára fordul az egész sminkelés-dolog.Ez utóbbi tulajdonsága arra is képessé teszi, hogy egy-két mimikai ráncot kicsit elrejtsek vele: szépen, alaposan el lehet dolgozni, nem túl sűrű, nem feltűnő, úgy általában elég természetes a végeredmény.  

Korrektor csendéletképen
Fotó: Judit


A korrektor korlátai

Amire viszont nem alkalmas, az a komolyabb bőrhibák eltüntetése. Kipróbáltam egy pattanáson: az sajnos átpiroslik alóla, sajnos ez a fedés kevés neki. Vagyis pattanások, vagy náthától kipirosodott orr esetén sajnos ez a korrektor nem viszi el a balhét, ide már erősebb fedésű, illetve zöldes korrektor kell (amennyire tudom, a fényvisszaverő részecskékkel ellátott korrektorokat nem is erre találták ki, inkább kifejezetten a szem alá valók).
A tubusban levő 10 ml szerintem nagyon sokáig kitart majd, hiszen a szem alatti területre tényleg elég egy pici csepp belőle. Jártam úgy vele, hogy egy egészen picivel többet nyomtam ki, kábé még két használatra is elég lett volna, szóval nyugodtan lehet spórolósan bánni vele. Ehhez képest az ára is egészen baráti, 1999 forint. Ár-érték arányban teljesen rendben levőnek gondolom, nálam a sminkes fiók oszlopos tagja marad.

Ha úgy gondolod, hogy másnak is hasznára lehet a cikk, megköszönöm, ha megosztod a linket (a cikket viszont légy szíves, ne másold). A Zöldsaláta Facebook-oldalán mindig találsz valami újat, képes illusztrációkért pedig kövess az Instagramon!

Ésszel, szívvel, lélekkel:
Judit

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .