Erre figyelj oda, amikor az új évedet tervezed !

Erre figyelj oda, amikor az új évedet tervezed !

Tavaly elég hosszan és összefoglalóan írtam róla, hogy az ingujjfelgyűrés, a fogadkozás és a “namostaztán minden megváltozik” hozzáállás helyett az ésszerű tervezést gondolom hasznosnak, méghozzá az éves távnál alapvetően rövidebb etapokban. Amit akkor leírtam, ma is abszolút tartom. Amikor a jövőt tervezed, ne akard egy évre előre meghatározni, mi történjen, inkább haladj kisebb lépésekben, rugalmasan a hosszabb távú cél felé.

Ésszel, szívvel, lélekkel csináld, és hagyd, hogy közben buli is legyen! (Fotó: pixabay.com)

 Az év végi, nyugisabb napokon, olvasgatás közben azonban találtam egy nagyon fontos szempontot, amit mindenképp vegyél figyelembe akkor, amikor a jövő évet tervezed , változtatásokra vágysz, vagy éppen már bele is kezdtél az új szokások kialakításába. A gondolat Dr. Buda László Mit üzen a lelked? című könyvéből származik:

“Az egészséges önszeretet egyik leglényegesebb eleme, hogy olyan tevékenységekkel töltjük az időnket, amelyeket tudunk élvezni az adott pillanatban, és amelyek jobbá teszik a jövőnket is. (Az önszeretet-alapú diéták és mozgásformák lényege is ez: szeresd csinálni most, és segítsen a vágyott jövő felé is.) Ha csupa olyasmit csinálunk, amit nem szeretünk, de abban bízunk, hogy egyszer majd jobb lesz, az bizony elég stresszes életforma… (…) Ha pedig csak azzal foglalkozunk, hogy most jó legyen, és nem törődünk a jövőnkkel, a primitív hedonizmusnál köthetünk ki.”

Ennél jobban aligha lehetne összefoglalni mindazt, amit én általában “egészséges hedonizmus” címen szoktam emlegetni. Idénre azt kívánom mindannyiunknak, hogy találjuk meg a felelős gondolkodásnak hitt katonai kiképzőtábor és a széles spektrumú “leszaromtabletta” közötti élvezetes és előrevivő ösvényt. BÚÉK!

Ha úgy gondolod, hogy másnak is hasznára lehet a cikk, megköszönöm, ha megosztod a linket (a cikket viszont légy szíves, ne másold). A Zöldsaláta Facebook-oldalán mindig találsz valami újat, képes illusztrációkért pedig kövess az Instagramon!

Színes napot!
Judit

One comment

  1. Pingback: Célok tervezése személyre szabva: csináld úgy, ahogy neked jó - Zöldsaláta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .