Nem szeretsz egyedül sportolni? Itt a megoldás!

Nem szeretsz egyedül sportolni? Itt a megoldás!

Magyarországon ma a felmérések szerint nagyjából négymillió ember nem sportol. Semmit. Soha. És bár ez az adat kábé megfelel az európai átlagnak, azért lássuk be, valahol mégis elborzasztó, még akkor is, ha végiggondoljuk a lehetséges indokokat az egészségi állapottól a jövedelmi helyzetig. És ha ebbe egy kicsit beleásunk, akkor előbb-utóbb eljutunk ahhoz a réteghez is, aki azért nem mozog rendszeresen, mert iskolás korában megutáltatták vele a sportot (“fussál öt kört az iskola körül, fiam, de időre!”), mert azt hiszi, hogy mozogni drága, mert csak a műkörmös plázacicákkal teli edzőterem jut eszébe, ha a sportra gondol, vagy mert egyszerűen nincs ideje, és nincs kivel mennie, egyedül sportolni pedig nem akar.

Mostantól nem kell egyedül sportolni
A Decathlon ügyvezető igazgatója, Pósfai Gábor az új oldalról mesél a sportoljma.hu sajtótájékoztatóján

 Ezen a helyzeten szeretne segíteni a Decathlon új közösségi oldala, a sportoljma.hu amely a sportközösségek szervezését teszi egyszerűbbé. Különösen azoknak jön jól mindez, akik szeretnének kipróbálni egy sportot, de eddig nem tudták, hogyan kezdjenek hozzá, nem akartak egyedül nekiindulni, vagy már eleve egy csapatsportot néztek ki maguknak, amit ugye, nehéz lenne egyedül gyakorolni. Egy kattintással lehet regisztrálni, és máris szűkítheted a keresést település és sportág szerint. A sportközösségekhez bárki csatlakozhat, de ha saját közösséget szeretnél szervezni, arra is van lehetőség. És persze egyáltalán nemcsak költséges sportokat találsz az oldalon: van futókör, túra- és gyaloglócsapat is. Vagyis elmondhatjuk, hogy ha nem akarsz, innentől nem kell egyedül sportolni.

Már nem kell egyedül sportolni
A kezdeményezés mellé ismert emberek is beálltak: Ábel Anita jógázni szeret, Gianni Annoni olasz gyökereinek megfelelve a foci rajongója, Hajós András pedig a városi biciklizést igyekszik népszerűsíteni

 Nekem nagyon tetszik az ötlet, még akkor is, ha én a sportban elég magányos farkasként működöm. Kifejezetten szeretek egyedül sportolni, a futást például sokszor pont arra használom fel, hogy egy kicsit egyedül legyek a kedvenc zenéimmel. Ugyanakkor tudom, hogy milyen komoly motiváló ereje van a társaságnak a sportban. Már önmagában az is sokat jelent, hogy megbeszélsz valakivel egy időpontot, és nem akarod egyedül hagyni a társadat. A teljesítményre is jól hat, ha van melletted valaki, aki “húz”. És hát persze megint eszembe jutnak a csapatsportok, illetve az, hogy hány embertől hallottam, hogy szívesen focizna, kosárlabdázna, fallabdázna, de nincs kivel – nos, ez mostantól akkor nem lehet probléma. És persze az sem mellékes, hogy sportolás közben nagyszerű emberi kapcsolatok alakulhatnak ki. Szóval hajrá, akinek a társaság hiányzott eddig ahhoz, hogy sportolni kezdjen, annak most itt a nagy lehetőség. Sőt, a Decathlon a legeredményesebb sportközösségek szervezőit vásárlási utalványokkal is jutalmazza, a megvalósult sportrendezvények után pedig pénzt ajánl fel, amit a magyar szabadidősport támogatására fordít. 

Akiket pedig az motivál, hogy hírességekkel együtt mozogjanak, nos, itt erre is van mód. Minden hónapban más ismert személyiség vezet mozgásórát, a cég sajtótájékoztatójának vendégei a jógázó Ábel Anita, a nem meglepő módon foci-rajongó Gianni Annoni és a városi biciklis Hajós András vesznek majd részt a sportközösségek életében, de az év további részében más ismert emberek is bekapcsolódnak majd az oldal működésébe.

Ha úgy gondolod, hogy másnak is hasznára lehet a cikk, megköszönöm, ha megosztod a linket. A Zöldsaláta Facebook-oldalán mindig találsz valami újat, képes illusztrációkért pedig kövess az Instagramon!

Színes napot!
Judit  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .