Mire jó a joghurt?

Mire jó a joghurt?

Az oké, hogy a joghurt egészséges, lassan már a vízcsapból is ez folyik. De vajon mit is csinál?

Napi egy pohár joghurttal kalciumhoz jut a szervezeted, és a bélflórádat, az emésztésedet is rendben tarthatod. Rádásul akkor is nyugodtan eheted, ha fogyókúrázol, hiszen meglehetősen kalóriaszegény csemege. Ha nem szereted a natúr változatát, tegyél bele gyümölcsöt – sokkal egészségesebb, mint a bolti gyümölcsjoghurt. Ha müzlivel, magokkal, gyümölccsel rétegezed, szuper desszert lesz belőle. És akkor itt emlegetném fel az egyik kedvencemet, a görögök nagy találmányát, a mézes-diós joghurtot, ami szintén überkirályság. De ízesítés után akár meg is fagyaszthatod, és máris kész a finom joghurtfagyi. Ha nem a “gyári”, cukros változatát veszed, és otthon sem pakolod tele cukorral, akkor sokkal egészségesebb fagyid lesz, mint amit a cukrászdában kapnál.

Kép innen

Íme egy kis támpont a címkék megfejtéséhez:
Bio-joghurt: a joghurtot ökológiai gazdálkodás keretei között állították elő, azaz a tehén, amelyik a tejet adta, nem kapott antibiotikumot, vegyszermentes legelőn tartották, és a feldolgozásnál sem kerültek adalékanyagok a termékbe. Keresd a dobozon a Biokontroll Hungária Kht. vagy a Hungária Ökogarancia jelzését.
Probiotikus: a probiotikumok a tejet joghurttá alakító élő baktériumtörzsek, amelyek serkentik az immunrendszert, javítják az emésztést, helyreállítják a gyógyszerek által megrongált bélflórát.
Élőflórás: grammonként legalább 10 millió élő baktériumot tartalmazó joghurt. A baktériumkultúrát a tej pasztőrözése után adják a joghurthoz, különben az a melegítés során elpuszulna.
Bifidus essensis és társai: a Bifidobaktérium csoportba tartozó tejsavbaktériumok, amelyek bizonyítottan jó hatással vannak az emésztésre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .