A világ legegyszerűbb újévi fogadalmai

A világ legegyszerűbb újévi fogadalmai

… amelyeket sokkal több esélyed van betartani, mint ha nagyszabású átalakításba fognál az életed egyszerre minden területén. Tényleg a világ legegyszerűbb dolgai, nem kell hozzájuk semmilyen felkészülés, és akár január ötödikén is el lehet kezdeni velük dolgozni. A lényeg az, hogy ne akard egyszerre mindet beemelni a napi rutinba Elégedj meg egy, legfeljebb két szabály betartásával. Egy hónap múlva nézd meg, hol tartasz, és ha már természetessé váltak, akkor jöhet újabb egy-kettő a listából.

Image courtesy of Stuart Miles / FreeDigitalPhotos.net

Minden nap egy pohárral több víz. Ha eddig alig ittál, javulhat a helyzet. Ha eddig is megvolt a két liter, akkor ez egy nagy lépés a két és fél liter felé. Mindig lehet finomabbra csiszolni az életmódodat.

Minden nap egy adaggal több gyümölcs. Akármennyit ettél eddig, belefér az étrendedbe egy gyümölcssel több. Nasi helyett, esti éhség esetén, vagy csak úgy, bármikor. És teljesen mindegy, hogy alma, banán, körte, narancs, vagy egy marék fagyasztott gyümi tejjel leturmixolva, amelyiket a legjobban szereted.

Minden nap egy adaggal több zöldség. Felszeletelhetsz egy paradicsomot a szendvicsed mellé, megdézsmálhatod a répát levesfőzés közben, keverhetsz valamilyen izgalmas salátát, vagy megpárolhatsz egy marék fagyasztott vegyes zöldséget a köret mellé. Nem kerül sok energiába, viszont nagyon egészséges.

Minden nap tíz perccel több mozgás. Ha eddig tunyultál, állj fel a fotelból, és menj sétálni. Menj egy megállót gyalog a munkából hazafelé. Menj lépcsőn a lift helyett (lefelé is ér). Csinálj meg pár felülést a tévé előtt. Sütizés után (még inkább helyett) sétálj egyet a barátnőddel. Ha rendszeresen edzel, csapj hozzá az edzéseidhez még 5-10 percet.

Minden nap egy adaggal kevesebb cukor. Cappuccino helyett igyál zöld teát cukor nélkül, vagy ne vedd meg a délutáni croissant-t (jöhet helyette a gyümölcs, és máris két találat). Ezzel még pénzt is spórolsz – ha naponta csak 200 forinttal kevesebbet költesz, az havonta 6000 forint. A ruhaüzletekben meg jönnek a leárazások…

Minden nap tűnjön el egy lom. Nézd végig a lakásnak azt a részét, ahol épp vagy, és szórj ki legalább egyvalamit. Akár az e-mail fiókodban is rendet tehetsz így, apránként.  Két hét alatt észrevehető lesz a változás.

Minden nap öt perc relax. Nem kell semmi hókuszpókusz, csak ülj vagy feküdj le, és figyeld a légzésed pár percig. Érezhetően kevesebbet fogsz stresszelni.

Minden nap 10 perc tanulás. Ha napi 10 percet foglalkozol valami olyasmivel, amit meg akarsz tanulni, pl. egy idegen nyelvvel, egy hónap múlva, ha apró lépésekkel is, de előrébb leszel, mint ha el se kezdted volna. Ha nincs tanulnivalód, a régóta a polcon sorakozó könyvek olvasására is rászánhatsz 10 percet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .