Nasi helyett: illatos karácsonyi finomságok

Nasi helyett: illatos karácsonyi finomságok

Ha a Mikulás már hozott kábé két mázsa csokit… Ha inkább kikerülnéd a karácsonyi édességrohamot… Ha masszívan édesszájú vagy, mégis kissé cukormentesebben élnéd az életed…. Ha diétázol, vagy egyszerűen csak nem szeretnéd felszedni az ilyenkor szokásos karácsonyi pluszkilókat…

A tuti módszer: vedd magadhoz külsőleg az édességet. Karácsony táján minden kozmetikai cég olyan finomságokat dob piacra, amelyekbe legszívesebben beleharapnál. Nos, beléjük harapni nem kell, sőt nem is ajánlott, de a bőrödet nyugodtan kényeztetheted velük – nemcsak szép lesz tőlük, hanem finom illatú is, és az is köztudomású, hogy az édes illat némileg csökkenti az édességvágyat. Szóval még az édességek jelentette kísértést is képesek valamelyest kivédeni, azt pedig nem kell sokáig elemezni, hogy minden kanál cukor, amit nem eszel meg, a javadra válik.

Az édes finomságok legnagyobb tárháza a LUSH, csupa-csupa beleharapós fincsiség.
A Bombardino például a síelők védőitala az olasz Alpokból: egy rész rum vagy brandy, egy rész forró tojáslikőr, a tetején pedig jó sok tejszínhab. Kóstoltam, nagyon finom – mondtam már (néhányszor), hogy az olaszok tudnak valamit? A LUSH pedig elkészítette a bombardino-fürdőt: van benne citromolaj (közismerten hangulatjavító hatású), vaníliakivonat (nyami), és kakaóvaj. Egy kádnyi bombardino azért nem rossz perspektíva, nem?

Fotó:www.lush.hu

A Candy Mountain egy igazi cukorkahegy, csak nem a gyomrodban, hanem a fürdőkádadban (tiszta nyereség): vaníliakivonat, sziporkázó hópehelycsillám és krémes kukoricaliszt.

 
Fotó:www.lush.hu

És egy kis karácsonyi puncs, avagy egy szelet a puncsostálból, alkoholmentesen, viszont sok habbal. Mr. Punch szappan a karácsonyi zuhanyokhoz.

Fotó: www.lush.hu

A The Body Shop megtartotta a tavalyi gyömbér-áfonya-vanília vonalat, kiegészítve a sokak által kedvelt Chocomania-val, és az idei újdonsággal, a mézes finomságokkal. Nekem a gyömbér a kedvencem, de a csokis cuccok is örök darabok a kívánságlistámon. Aki pedig nem tud választani (cseppet sem csodálkozom rajta egyébként), az komplett ajándékcsomagokat is vásárolhat, hogy mindenből legyen egy kicsi a fa alatt.

Mézeskalács emberkés fémdoboz gyömbéres kényeztető készlettel:

Fotó: www.thebodyshop.hu

Mézeskalács házikó, mint a mesében, gyömbéres és áfonyás finomságokkal – egyszerűen szuper:

Fotó:www.thebodyshop.hu

A nagyobbik nyalókában testvajak, a kisebbikben ajakápolók vannak, mindenféle ízekben

Fotó: www.thebodyshop.hu

Fotó: www.thebodyshop.hu

A L’Occitane-nál a Karácsony női vonalon a mimóza és az akác, férfi vonalon a cédrus és a narancs jegyében zajlik. A mimóza-akác illat kellemesen virágos, kicsit édeskés, míg a férfit inkább unisexnek mondanám. Szuperfinomak, az ajándékcsomagokba pedig komplett termékcsaládot tettek.

Fotó: www.loccitane.hu

Fotó: www.loccitane.hu

A Mannaszappannál a testvajak veszik fel a versenyt a legfinomabb karácsonyi krémekkel. A kakaóvajas-kókuszos szűz kókuszolajjal készül, míg a gyömbéres-fahéjas finom mézeskalács-illatú. Kényeztetik, ápolják a hideg időtől megviselt bőrt, ráadásul pedig teljesen károsanyag-mentesek, természetesek, tényleg szinte ehetőek (de ne edd meg őket, inkább kend a bőrödre, hálás lesz érte).

Fotó: www.mannaszappan.hu
Fotó: www.mannaszappan.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .