Könyvajánló: ökokönyvek Karácsonyra

Könyvajánló: ökokönyvek Karácsonyra

Ha van olyan családtagod és barátod, aki már elindult afelé, hogy kicsit zöldebben élje az életét, de nem tudja, hol kezdje, vagy hogyan lépjen tovább, biztosan örülni fog egy olyan könyvnek, amely ehhez ad bevélt, egyszerű tippeket. A gyerekeket is érdemes időben megismertetni a zöldüléssel, hogy mire felnőnek, már teljesen természetes legyen számukra a környezetbarát életmód.

Varga Éva: Hétköznapi kalauz
Egy olyan könyvvel kezdem, amelyet már tavaly ilyenkor is ajánlgattam karácsonyi ajándéknak. Nem ismételni akarom magam, de ez az összefoglaló zöldkalauz annyira alap, hogy semmiképp nem maradhat ki egy ilyen ajánlóból. Az élet minden területére találsz benne tanácsokat az étkezéstől a bevásárlásig, a takarítástól az utazásig. Afféle zöld enciklopédia, amelyet mindig fel lehet csapni a megfelelő fejezetnél, amikor elakadsz az életed bezöldítésében. (3650 Ft, Zöldbolt)

Nagy Réka: Ökoanyu – egyszerűen zöld

Évek óta személyesen is ismerem Rékát, azaz Ökoanyut, így pontosan tudom, hogy ő valóban hiteles forrása az öko-háztartási ötleteknek, konkrétan azt éli, amit leír. A könyvben a 7köznapi kalauzhoz hasonlóan a mindennapi élet valamennyi területéről szó esik, Ökoanyu a saját tapasztalatai alapján meséli el, hogyan lehet könnyedén, olcsón, és nem túl időigényesen sokkal-sokkal zöldebben élni az átlagosnál még egy nagyváros kellős közepén is. Konkrét receptekkel is tele van a kötet, ezeket Réka mind kipróbálta, sőt, ha kellett, tovább is fejlesztette. Egyszersmind azzal a mítosszal is leszámol, hogy a környzettudatos és egészséges élet valami irtó költséges és macerás dolog. Kezdő és haladó zöldeknek egyaránt melegen ajánlott. (2805 Ft, Bookline)

Traczkievicz Zsófia: Ökonapló a környezettudatos háztartáshoz
 Az újrahasznosított papírból készült naplóban szintén találsz hasznos tippeket, recepteket, és trükköket, de igazából te magad írod a könyvet: címének megfelelően ugyanis arra szolgál, hogy lejegyezd a tapasztalataidat, házi receptjeidet és kipróbált, bevált szokásaidat. Én magam bármennyire is grafomán vagyok, nem szoktam mindent szigorúan adminisztrálni és naplózni, de tudom,hogy sokaknak fontos az előrehaladás írásos rögzítése. Nekik remek ajándék lehet ez a könyv.  (1692 Ft, Polc.hu)

Kille Enna – Ételeink – természetesen!

A svédek híresek arról, hogy még a nagyvárosokban is képesek természetközeli módon, élhetően, fenntarthatóan élni. Ezt a svéd szakács- és háztartáskönyvet is a svéd export legkomolyabb közvetítője, az IKEA hozta el nekünk: a 101 természetes ételrecept mellett tele van zöld háztartási tippekkel, bevásárlási trükkökkel, szóval nem is annyira szakácskönyv, mint inkább komplett háztartási kalauz. Ami különösen tetszik benne: minden nagyobb lélegzetű recept mellett tippeket adnak a maradékok másnapi felhasználására is, valamint a fotók, amelyek az IKEA-tól megszokottan eredetiek és szépek. (Family kártyával 2790 Ft, kártya nélkül 3490 Ft, IKEA)

Századunk gyémánt félkrajcárja
Nem könyv, inkább társasjáték, de annál hasznosabb: ez a kiadvány a gyerekeket tanítja a hulladékkal való helyes bánásmódra, a környezetbarát életre. Óvodások és iskolások számára készült, és számos ötletet ad a szerepjátékokhoz, a kézzelfogható környezeti vizsgálódásokhoz, közben pedig észrevétlenül formálja a gyerekek szemléletét. (1190 Ft, Zöldbolt)

Dombóvári Adrienn: Környezetbarát háztartási praktikák

Régi, bevált receptek, amelyek abban segítenek, hogy lehetőleg vegyszerek nélkül tartsd meg a tisztaságot az otthonodban, tisztítsd ruháidat, edényeidet. Az egészséges tisztaság könyve. (990 Ft, Zöldbolt)

Nyíri Zsuzsanna: Háztartásunk kémiája
Szintén a vegyszermentes takarítás, tisztítás híveinek ajánlott mű. Nemcsak környezetbarát recepteket ad, hanem a háztartási kémia alapjaival is megismertet, ez pedig egyáltalán nem hátrány, hiszen jó tudni, mit mivel öntögethetsz össze büntetlenül, és mi az amit akkor sem ajánlott összelocsolni, ha mégoly természetes is. Ráadásul azok is remekül eligazodnak majd e tárgyban, akiknek annak idején nem volt a kedvencük a kémiaóra. (1900 Ft, Zöldbolt)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .