4 gyors tipp a puffadás ellen

4 gyors tipp a puffadás ellen

 A puffadás nemcsak kellemetlen érzés, de átmenetileg az alakodat is tönkreteszi, hiszen alig tudod miatta begombolni a nadrágodat. Lássuk, mit tehetsz ellene.

1. Nyers zöldséget csak este hatig!
Késő este lehetőleg ne fogyassz gyümölcsöt és nyers salátákat, mivel a nyers zöldségeket a nyugalomban levő bélrendszer éjszaka csak nehezen tudja megemészteni, és ez puffadáshoz vezethet. A legjobb, ha a vacsorára feltálalt sovány húst párolt zöldséggel köríted.

2. Ne nyelj sok levegőt!
A kellemetlen puffadást az is előidézheti, ha evés közben túl sok levegőt nyelsz. Ez történik akkor, ha sietve tömöd magadba az ételt, de akkor is, ha eleve „felfújt” ételeket, italokat – például tejszínhabot, turmixokat, szénsavas üdítőket vagy sört – fogyasztasz.

3. Óvatosan a hüvelyesekkel!
A hüvelyesek, mint például a bab és a lencse, de a káposzta és a hagyma is puffasztó ételek. Ezért ha hajlamos vagy erre a panaszra, csak nagyon keveset fogyassz belőlük, és vigyázz a frissen sült élesztős tésztákkal, kenyérrel is.

4. A joghurt fitté tesz
A bélrendszerben élő „jó” bakériumok, a bélflóra megfelelő működése nélkül az emésztés sem megy tökéletesen. Könnyen formában tarthatod az emésztőrendszeredet, ha minden nap megeszel egy doboz élőflórás joghurtot. Ha pedig az emésztésed tökéletes, a hasad sem puffad lufivá egyik percről a másikra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .