Téli szépségrutin

Téli szépségrutin

Jelentkezzen, akinek nem készíti ki a téli hideg a bőrét! Húzódik, feszül, kiszárad, az orr kipirul, az ajak kicserepesedik. Kedvenc kozmetikusom, Tárnok Tünde  (aki egyébként épp annyira a természetes kozmetikumok híve, mint én, ezért is bízom rá szívesen a bőrömet) Facebook-oldalán megosztott néhány tippet, amelyek abban segítenek, hogy ez ne így legyen. Tünde engedélyével itt is közzéteszem a szakértő javaslatokat. Íme a napi-heti otthoni szépségrutin:

 1. Minden nap reggel és este alaposan le kell tisztani a bőrt , arctejjel és tonikkal.
2. Hetente egyszer arcradír használata javasolt.

3. A szélsőséges időjárási viszonyok miatt ebben az időszakban még fontosabb a bőr krémezése. Mindig a bőrtípusnak megfelelő krémet válasszuk,de ebben az időszakban – főleg a száraz bőrűek – használhatnak táplálóbb krémeket. is Éjszakára az arckrém alá szérumot is lehet tenni,ezzel fokozva a hatást.
4. Ügyeljünk arra,hogy télen ne szárítsuk a bőrt forró fürdővel vagy hosszan tartó forró vizes zuhanyozással. Ha valaki mégis szeretne forró fürdőt venni,akkor tegyen a vízbe fürdőolajat.
5. Ne feledkezzünk meg a szájról sem ami ebben az időszakban nagyobb figyelmet kíván. De arra ügyeljünk,hogy ne használjunk olyan szájápolókat amik függőséget okoznak. Ha a hagyományos ajakápolókkal kenjük be a szánkat, egy ideig úgy érezzük, hogy végre megszűnt a kiszáradás. Közben viszont a termék elvonja a bőrtől a vizet, így még jobban kiszárad az ajkunk – a lényeg, hogy gyorsan fogyjon a termék, és vegyünk belőle újabbat és újabbat.

Tünde szerint hetente egyszer érdemes egy természetes pakolással is kényeztetni a bőrünket, a legjobb, ha a heti radírozás után tesszük fel. Íme néhány hasznos pakolás-recept:
– Tegyünk a tenyerünkbe bőrtípusunknak megfelelő nappali krémünkből keveset, keverjük össze pár csepp gyümölcslével. Használhatunk alma-, narancs-, uborkalevet is.
– 5 dkg élesztőt keverjünk össze egy tojássárgájával és annyi tejszínnel vagy tejföllel, hogy jól kenhető masszát kapjunk. 15-20 percig hagyjuk fent a bőrön, majd langyos vízzel öblítsük le.
– Ha a mézet tejjel és élesztővel elkeverjük, sok vitamint vihetünk be a bőrbe.
– Túrót, tejfölt vagy tejszínt, pár csepp citromlevet, kis kanál mézet, uborka vagy alma pépet összekeverünk. Ha ez a keverék nem elég sűrű, akkor búzacsírát tegyünk még hozzá. Nagyon száraz bőr esetén még egy kis olíva olajt is keverhetünk bele.
– A zöldpaprika C-vitaminon kívül még karotint, B- és P-vitamint, ásványi sókat is tartalmaz. A paprikából pépet készítünk, összekeverjük egy evőkanál tejszínnel és 10-15 percig, fent hagyjuk a bőrön.
– Az uborkának is nagyon jó hatása van a bőrre, hidratál, fiatalossá és feszessé teszi. Két evőkanál uborkalevet keverjünk össze két evőkanál tejföllel vagy tejszínnel. Vattapamacsot itassuk át vele és vigyük fel a letisztított bőrre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .