Kedvenc kifogásaink #4: “Bárcsak lenne egy csodaszer…”

Kedvenc kifogásaink #4: “Bárcsak lenne egy csodaszer…”

Hiszel az étvágycsökkentőkben, a „fogyasztó” rágcsálnivalókban, a kapszulákban és a gyógyteákban? Szeretnéd megtalálni azt a készítményt, amely nemcsak ígéri a fáradság nélküli fogyást, hanem valóban hozzá is segít? A reklámok legalább ezer ilyet kínálnak…
De sajnos el kell, hogy keserítselek:: nem létezik olyan „mágikus” találmány, amely úgy szabadítana meg a felesleges kilóktól, hogy neked közben semmilyen erőfeszítést nem kell tenned. A különféle fogyókúrás szerek között sok olyan van, amely hatékony kiegészítője lehet az életmódváltásnak, de ezek csak kiegészítők! Az egészséges étrend és némi mozgás az egyetlen hatékony módszer ahhoz, hogy tartósan megszabadulj a felesleges kilóktól. Fogd fel úgy, mint a munkádat: néha szereted, néha nagyon eleged van belőle, mégis megéri, hiszen megvan a jutalma.

És ha már mindenféle táplálékkiegészítőkről beszélünk: eszedbe ne jusson ellenőrizetlen “fogyasztó” szereket szedni! Némelyik ugyanis durván veszélyes. Ha a bioboltban nézelődsz, keresd a dobozon az OGYI vagy az OÉTI engedélyszámát, ha nincs rajta ilyen, felejtsd el a cuccot, nem érdemes vele kísérletezni. Ugyanígy ne rendelgess ilyesmit az internetről, teljességgel ellenőrizetlen forrásokból, akármilyen csodás eredménnyel kecsegtetnek is. Ha úgy döntesz, hogy feltétlenül szükséged van valami ilyesmire a sikerhez, a legjobb, ha bemész a patikába, és ott kérsz tanácsot. És persze nem győzöm hangsúlyozni: a fogyókúrás étrendkiegészítő az életmódváltás kiegészítője, nem főszereplője, pláne nem a helyettesítője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .