Teli hűtő  – sikeres fogyókúra

Teli hűtő – sikeres fogyókúra

Elfogyott végre a hadseregnek is elég ünnepi kaja? Remek, akkor ideje bevásárolni: ha egészséges ételekkel töltöd fel a hűtőszekrényt és a kamrát, minden szükséges tápanyagot megkap majd a szervezeted, mégis, hetente akár egy teljes kilót is fogyhatsz! Lássuk, mi az, aminek mindig lennie kell otthon!

Barna rizs
Miért? Ha fáradtan jössz haza a munkából vagy az edzőteremből, a főtt barna rizs energiával tölt fel.

Csirke és hal
Miért? A sovány, fehér hús, vagy a hal tökéletes fehérjeforrás, viszont alig van benne zsír. Úgy laksz jól tőle, hogy közben nem szedsz fel pluszkilókat.

Salátafélék és zöldségek: spenót, répa, saláta, uborka, paradicsom, zöldpaprika, újhagyma, retek, stb.
Miért?
Kevés bennük a szénhidrát, viszont annál több a vitamin és az ásványi anyag. Napi 6-9 adagot is elfogyaszthatsz belőlük.

Konzerv tonhal és lazac
Miért? A halkonzerv könnyen hozzáférhető fehérjeforrás, rengeteg benne a kalcium, ráadásul az ereket védő omega-3 zsírsavaknak is kiváló forrása. Ha lehet, válassz olaj helyett sós vízzel készült konzerveket.

Ásványvíz
Miért? A dietetikusok egybehangzó véleménye szerint legalább napi másfél-két litert meg kell innod belőle, ha nem akarsz kiszáradni.

Zsírszegény, kész paradicsomszósz
Miért? Ha előre elkészíted (vagy üveges, kész szószt vásárolsz), csak egy kis rizst vagy tésztát kell kifőznöd, és máris kész a vacsora.

Zöldfűszerek: fokhagyma, gyömbér, bazsalikom, petrezselyem, zsálya, rozmaring, chilipaprika, és kiegészítésként egy kis szójaszósz.
Miért? Mert változatosabbá teszik az ételeket, így képes leszel hosszabb ideig kitartani a diéta mellett.

Sovány tej
Miért? Fontos kalcium- és fehérjeforrás, de kevés benne a telített zsírsav.

Joghurt
Miért? Keresd a zsírszegény változatot, és használd salátaöntetként, mártogatósként, vagy ha édességre vágysz, adj hozzá mazsolát és összetört kekszet.

Főtt csicseriborsó és bab
Miért? Tele van rosttal és fehérjével, viszont kevés benne a zsír. Keverd össze egy kevés petrezselyemmel, csepegtess rá citromlevet, és add a salátádhoz, melegítsd össze egy kis paradicsomszósszal, vagy csak csipegesd el, és egyél hozzá pirított pita-kenyeret.

Tészta
Miért? A főtt tészta nagyszerű eledel, ha gyorsan energiához szeretnél jutni – a teljes kiőrlésű tészta még tovább lát el energiával, úgyhogy az aerob edzés előtt a lehető legjobb választás.

Gyümölcs: ananász, narancs, banán, szőlő, kivi.
Miért? Gyors energiaforrások, és edzés után is segítenek helyreállítani a vércukorszintedet.

Gyümölcs (még egyszer): mazsola, szilva, alma, cseresznye, őszi- és kajszibarack
Miért? Cukortartalmuk lassan szívódik fel a szervezetben, így ideálisak, ha két étkezés között harapnál valamit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .