A tökéletes, kuckózós őszi este 4 kelléke

A tökéletes, kuckózós őszi este 4 kelléke

Fura ez az ősz. Nappal szinte még nyári meleg van (nincs ám globális felmelegedés, ugye, Mr. Trump?), de az esték már hidegek, és korán is sötétedik. A szervezetünk – az enyém biztosan, de szerintem nem vagyok ezzel egyedül – már kezd átállni az őszi este hangulatára, a fényhiányra. Épp ezért kívánjuk a kuckózást, akkor is, ha a nappalok még valamilyen szabadtéri tevékenységre inspirálnak. Ma én is egy kis inspirációt hoztam, a kellemes, bekuckózós kellékek tárgykörében. Avagy minden, amitől kitör a hygge 🙂

Lágy fények

A hangulatos őszi este kellékei: fények

Nem kell máris karácsonyi díszbe borítani a lakást. Az őszi este szerintem nem erről szól, majd november végén, decemberben elég lesz karácsonyozni. Az adventi naptárban is 24 ablak van, nem 48. De a fényeket ettől nyugodtan előszedheted, és valamilyen őszies dekorral együtt elhelyezheted a szobában. Nekem a kedvenceim ezek a pár száz vagy max. ezer forintos kis füzérek. Sokoldalúak, egy kis fantáziával bármelyik évszakban lehet belőlük menő dekort csinálni. Van is pár belőlük itthon, különböző színben és formában.

Nincs őszi este meleg étel-ital nélkül

A tökéletes őszi este kellékei a meleg italok

A forró leves, kávé, tea, vagy kakaó valóban elengedhetetlen kelléke az őszi este hangulatának.  A szezon kedvence természetesen a sütőtökleves, de egy sima, klasszikus húsleves, vagy egy csípős kukoricakrém-leves is ugyanolyan remek hozzá. A forró csokinak pedig annyi változata van, hogy tavasz lesz, mire végigpróbálod. A magam részéről én teasznob vagyok, ha nincs itthon legalább 6-7 féle, akkor az már komfortzóna-ugrás. Most leggyakrabban a klasszik earl grey megy, de ilyenkor szokott elkezdődni a chai ideje is.

Egy kényelmes olvasósarok

A kellemes őszi este kelléke az olvasósarok

Ha abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy kialakíthattál egy csak erre szolgáló zugot a házban, akkor most szemérmetlenül irigyellek. De az őszi este hangulatához egy kanapé vagy egy fotel, valamint egy olvasólámpa is elég (na meg persze könyvek, anélkül nem megy). Ha már nagyon unod a régit, de nem akarsz újra költeni, akkor rendezd át legalább a szoba egy részét, húzd máshová, tegyél rá egy szívednek kedves színű párnát, takarót.

Puha pléd

Hangulatos őszi este meleg takaróba burkolózva

És ha már a takaróknál tartunk: egy puha takaróra mindenképp szükséged lesz. Ha kicsit lejjebb csavarod a fűtést és beburkolózol (megfagyni, vagy steppelt mellényben üldögélni azért nem kell, még mindig nem vagyunk elszánt aszkéták), egyrészt a környezetnek, másrészt a pénztárcádnak, harmadrészt pedig a saját hangulatodnak is jót teszel.  A kutya/cica/egyéb állatka opcionális, de kétségkívül tovább javít a hangulatodon.

 

Ha úgy gondolod, hogy másnak is hasznára lehet a cikk, megköszönöm, ha megosztod a linket (a cikket viszont légy szíves, ne másold). A Zöldsaláta Facebook-oldalán mindig találsz valami újat, és beszélgetni is tudunk a cikkekről. Képes illusztrációkért, és más exkluzív tartalmakért pedig kövess az Instagramon!

Ésszel, szívvel, lélekkel:
Judit

Fotók: Unsplash.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .