Jóságok: Don’t Look at Me és Ayesha arcpakolás a LUSH-tól

Jóságok: Don’t Look at Me és Ayesha arcpakolás a LUSH-tól

Az arcpakolás, mint műfaj, egyre gyakoribb vendég a fürdőszobámban. Régebben akár hónapokra is képes voltam megfeledkezni róla, de mostanában egyre gyakrabban kapom elő. A LUSH friss arcpakolásai pedig már csak azért is cselekvésre sarkallnak, mert viszonylag romlandóak: hűtőben is mindössze úgy három hétig bírják, szóval nem lehet halogatni az arcsimítást. De nem is érdemes, mert ezek a cuccok tényleg nagyon jók! 

LUSH arcpakolás
Fotó. Judit

Don’t Look at Me arcpakolás

Kezdjük mindjárt a világoskék, radírozós hatású Don’t Look at Me elnevezésű pakolással. A friss illata már alapból tetszett, és az is, hogy pakolásként, de akár bőrradírként is használható. Ha előírás szerint rakod fel, akkor 10-15 percig kell a bőrödön hagyni egy vastag réteget belőle, majd vízzel lemosni, eközben az elöregedett hámsejteket is viszi. Bevallom, én pakolgatás előtt úgy is bevetem, mint egy sima radírt, egyszerűen végigdörzsölöm vele az arcom, tekintve, hogy a frissen radírozott bőrbe jobban beszívódnak a hatóanyagok. Amikor a másik pakolást vetem be, előtte akkor is ezzel radírozok. Van benne egy rakomány hidratáló és tápláló hatású murumuru-vaj, tofu, friss citromlé, neroli- és grapefruitolaj, valamint őrölt rizsszemek, ők adják a radírozó hatást. 
És ha már hatásról beszélünk: ez az arcpakolás egyszerűen egy csoda. Konkrétan babapopsi-finomságút varázsol a bőrömből, kisimítja, feltölti, felragyogtatja, a kisebb ráncokat pedig egyszerűen leradírozza. Rajongás van.

LUSH Ayesha arcpakolás
Fotó. Judit

Ayesha arcpakolás

A másik kedvenc LUSH arcpakolás az Ayesha nevet viseli, friss spárga, kivi és méz van benne, ezen kívül varázsmogyoró, és bodzaolaj, valamint az úgynevezett fullerföld, ami tulajdonképpen agyagok keveréke, és az a feladata, hogy magába szívja a szennyeződéseket a bőrből. Ez az arcpakolás is szépen puhítja, tölti a bőrt, és valóban felfrissít. Mielőtt felraknám, a radírozós hatású Don’t Look at Me-vel szoktam végigdörzsölgetni az arcomat, majd lemosom a radírt, és jöhet a barna, iszapos maszk. Elképesztően hatékony, azt hiszem, tartósan is rá fogok szokni mindkettejükre.

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is. A Zöldsaláta Facebook-közössége is vár, sőt a Bloglovinon is megtalálod a Zöldsalit, a fényképes illusztrációkért pedig kövesd az instagram.com/csjudit_lifetints/ oldalt.

One comment

  1. Pingback: Melyik a legjobb tavaszi arcmaszk? Megmutatom a kedvenceimet!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .