Melyik a legjobb tavaszi arcmaszk? Megmutatom a kedvenceimet!

Melyik a legjobb tavaszi arcmaszk? Megmutatom a kedvenceimet!

(Szponzorált tartalom) A „melyik a legjobb arcmaszk” kérdésére természetesen nem fogok tudni egyértelmű választ adni, hiszen mindenkinek más a bőre, mindenkinek más tesz jót. Egyszerűen csak szeretném megmutatni azokat a maszkokat, amelyeket az én bőröm nagyon szeret, és amelyeket rendszeresen használok. Az utóbbi időben ráadásul kicsit elúsztam időben, így szégyen-gyalázat, de nem nagyon volt időm kozmetikushoz menni, pedig mindig megfogadom, hogy gyakrabban fogok járni. Ilyenkor jön képbe az arcmaszk viszonylag rendszeres használata, amivel víz felett lehet tartani a bőröm állapotát addig is, amíg eljutok egy szakemberhez. A tavaszi megújulást célzó programnak pedig része az is, hogy pihenek, odafigyelek – mondjuk arra, hogy az arcmaszk alatt pihizzek egy fél órát. Íme, a kedvenc négyes.

Ezt olvastad már? Házi arcpakolások tavaszra és nyárra

Az arcmaszk egy kis plusz ápolást ad a bőrnek
Mostanában ezek az arcmaszkok lettek a kedvenceim

NIVEA URBAN DETOX 1 perces arcmaszk: az időhiányos napokra

Nivea Urban Detox arcmaszk az időhiányos napokraAz időhiányos, rohanós napok csodafegyvere. Amikor érzem, hogy a bőrömre már eléggé ráférne egy maszk, de nincs túl sok időm, akkor szoktam felkenni. Fehér agyag és magnóliakivonat van benne, és kicsit mentolos az illata. Felkenés után egy perccel már lehet is lemosni. Közben pedig eltávolítja az elöregedett hámsejteket, megtisztítja a bőrt a szennyeződésektől, és puhítja, simítja a bőrt. A bőröm fellélegzik az egy perces arcmaszk használata után, élettel teli, és sima lesz.

LUSH Don’t Look at Me friss arcpakolás: a csodatévő arcmaszk

Lush Don't Look at Me arcmaszkSzintén egy finoman bőrradírozó hatású arcmaszk, de már a hosszabb. 10-15 perces hatóidejű kategóriából. Tudom, hogy vicces, de a fantasztikus kék színe és az illata fogott meg először. Aztán felkentem, és csodát láttam, mert a bőröm olyan lesz tőle, amilyen szinte semmi mástól (egyszer már hosszabban is méltattam a hatását a blogon). Telíti, kisimítja, finomítja a bőr textúráját, a ráncokat meg egyszerűen eltünteti egy időre. Az arcmaszk radírozó hatását a darált rizsszemek adják, de van benne puhító hatású murumuru-vaj és tofu, citromlé, neroli, valamint rizsszirup- és grapefruit-olaj. Régi kedvenc, remélem, még sokáig szerepelni fog a választékban.

Ezt olvastad már? Avokádós házi arcpakolás, ha nagyon kiszáradt a bőröd

NIVEA Q10 Power Melt-In éjszakai arcmaszk: egész éjjel hat

NIVEA éjszakai arcmaszkAz éjszakai arcmaszkokkal korábban furán voltam. Valahogy úgy képzeltem őket, mint a klasszikus Marinéni-krémeket, hogy zsíros, ragadós fejjel fekszem le, és alig tudok aludni, mert hozzám tapad a párna. Na szóval, ez nagyon nem ilyen. Felkenem, persze nem túl vastagon, majd percek alatt beszívódik. Persze érzésre kicsit „vastagabb” textúrájú, mint egy sima hidratáló krém, de nem ragad, nem zsíros, nem kell attól tartani, hogy akármihez, vagy akárkihez is hozzáragadnék az éj leple alatt, vagy ne tudnék tőle jól aludni. Q10 koenzim és kreatin tartalmának köszönhetően a negyvenpluszos bőrömet is képes telítetté, simává, rugalmassá varázsolni reggelre. Akkor pedig elég a szokásos arcmosás, nem kell külön fakszni az eltávolításához.

Ezt olvastad már? Tuti sminktrendek idén tavaszra

The Body Shop Teafaolajos Éjszakai Arcmaszk: a pattanások ellenszere

The Body Shop arcmaszkNincs különösebb gondom a pattanásokkal, inkább száraz a bőröm, de azért időnként orvul megjelenik rajtam egy-egy. Aztán éjszakára kap egy kicsit az ellenszerből, a The Body Shop teafaolajos éjszakai arcmaszkjából. Persze nem az egész arcra szoktam alkalmazni, csak helyileg, a piros pöttyre. Reggelre általában szépen leszárítja a pattanást, és csökkenti a pirosságot, szóval abszolút bevált. Nincs benne alkohol, van viszont aloe vera, közösségi kereskedelemből származó teafaolaj és szalicilsav, szóval minden, amit a gyulladt bőr csak kívánhat.

Ha úgy gondolod, hogy másnak is hasznára lehet a cikk, megköszönöm, ha megosztod a linket (a cikket viszont légy szíves, ne másold). A Zöldsaláta Facebook-oldalán mindig találsz valami újat, és beszélgetni is tudunk a cikkekről. Képes inspirációért, sneak peekekért, és más exkluzív tartalmakért pedig kövess az Instagramon!

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

Fotók: Saját

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .