Olajok a bőrre #2: az univerzális tehetségű jojobaolaj

A jojoba, más néven Simmondsia Chinensis valójában egy sivatagi bokor Arizona, Mexikó és Kalifornia száraz részein. Ennek magvaiból készül a jojobaolaj, amely az egyik legsokoldalúbb kozmetikai alapanyag. A jojobaolaj tulajdonképpen nem más, mint egy szobahőmérsékleten folyékony viasz, amelyet a bőrre és a hajra alkalmazott kozmetikumokban, sőt, masszázsolajként is használnak. Mivel …