Kész, itt a nyár, tele van minden gyümölccsel, és lehet szál pólóban rohangálni. Még valami tengerpart befigyelhetne, de addig is…
– Jégsaláta: ropogós, finom, egész más az íze, mint a hagyományos fejesnek. Nem is tudom, miért nem fedeztem fel eddig.
– Nyári ebédek: görög saláta, caprese, tzatziki, vegyes salátaféleségek.
Kép innen |
– Gyümölcsszezon: sajna az eper már lefutott, de előtte még szedtünk pár dobozzal Solymáron.És már itt van a cseresznye, a meggy, a barack, a nektarin, sőt, már dinnyét is vettem az idén.
– Életem első lekvárkísérletei: tudom, hogy sokaknak ez napi rutin ilyenkor, de eddig engem hat lóval sem lehetett odavontatni a befőzéshez. Most sem az a cél, hogy legyen télre készlet, egyelőre egykilós-együveges mennyiségekkel kísérletezem, eddig sikerrel. Jövőre jöhetnek a nagyobb mennyiségek és az üveksterilizálás-tartósítás fortélyai, az idén megelégszem a maradék gyümölcsök lekvárrá alakításával és a nyírfacukor helyes arányának kikísérletezésével.
– Jegeskávé: akkor van nyár, amikor átváltok a forró csokiról a jegeskávéra, szóval most már nyár van. Gyakorlatilag az egyetlen kávéféleség, amit valóban szeretek. Kávézóban fagyis verzió (vagy a Starbucks frappuccinoja), itthon görög frappé sok jéggel és barna cukorral, szigorúan, itt nincs helye semmilyen cukorhelyettesítőnek :).
Kép innen |
– NIA: ahányszor kipróbálom, mindig úgy érzem, hogy rendszeresebben kéne csinálni, tényleg nagy királyság.
– Focivébé: a magyar foci nem mozgat meg, de ilyenkor kiélem magam. Elvégre már az egyetemi koleszban sem valami fiúbanda, hanem Marco van Basten lógott az ágyam fölött poszteren.
– Nyári kozmetikumok: erről majd lesz egy külön poszt is, de teljesen rácuppantam a nyári újdonságokra a Body Sorbettől az afrikai testkondicionálóig.
– Új illatok: néha jó átkapcsolni a megszokott parfümömről valami másra.