Kipróbáltam: őssejtes kozmetikumok a Fytofontana arzenáljából

Kipróbáltam: őssejtes kozmetikumok a Fytofontana arzenáljából

Akárhogy is nézzük, 40 felett az ember lányát már foglalkoztatják a ráncok. A mimikai ráncok képződését pedig aligha lehet kivédeni: a szokásoddá vált arckifejezések, például ahogyan összehúzod a szemöldököd, amikor koncentrálsz, vagy ahogyan mosolyogsz, az idő múlásával sajnos nyomot hagynak az arcbőrödön. 

Ennek a jelenségnek a tompítására találták fel a botoxot, amivel viszont még nem igazán tudtam megbarátkozni: végül is mégiscsak egy méreganyag, amelyik ráadásul egy időre megbénítja az arc apró izmainak működését, hogy a ráncok kisimuljanak. Nem véletlen, hogy ha valaki túlságosan rácsúszik a botoxolásra, akkor előbb-utóbb kifejezéstelen arca lesz tőle. Ráadásul nem is olcsó mulatság egy-egy ilyen kezelés.

Őssejtes krémek a Fytofontana kínálatából
Fotó. CsJudit

Őssejtes krém = növényi botox

Amikor viszont egy krém ígéri azt, hogy növényi őssejtek és peptidek segítségével éri el azt, vagy majdnem azt, amit a botox tud, az kíváncsivá tesz. Különösen akkor, ha az egyik termékük még a legrégebbi szépségproblémám megoldását is ígéri a ránctalanító hatás mellett. 

A Fytofontana Stem Cells svájci őssejtes kozmetikumcsalád több évtizednyi kutatómunka eredménye: a legmodernebb hatóanyagok magas koncentrációjának és azok egyedülálló kombinációjának köszönhetően méltán érdemelte ki a cosmeceutical minősítést, amely a kozmetikai termékek legelőkelőbb és legmagasabb kategóriája. A titok a TrioStem 3 Complex elnevezésű növényi őssejt-kombináció és a ránctalanító hatású peptidek kombinációjában rejlik, amelyek ugyan meg nem bénítják a mimikai izmokat, de azok összehúzódását képesek valamelyest csökkenteni, miközben erősítik a sejtek közötti kommunikációt, és javítják a bőr szerkezetét.  

Fytofontana őssejtes kozmetikumok
Fotó. CsJudit

Pandaszem ellen

A termékcsalád egyik tagja, a Fytofontana Stem Cells Eyedark nevet viseli, és a szem körüli ráncok feltöltése mellett a szem körüli sötét karikák halványítására szakosodott. Őszintén szólva ezt a krémet éreztem a leginkább testhezállónak, mivel amióta az eszemet tudom, küzdök a szemem alatti karikákkal. Mivel eléggé mélyen ülő szemeim vannak, a karikák akkor is ott vannak, ha kialszom magam. Ha viszont egy kicsit is elmaradok az alvással, akkor konkrétan pandaszemeim lesznek, a legkisebb fáradtság is azonnal sötét karikák formájában ül ki az arcomra. Nem csoda, ha nagyüzemben fogyasztom a korrektort. Így aztán nagyon is kapóra jött egy olyan termék, amelyik a karikák eltüntetését, vagy legalábbis halványítását ígérte. 

Az elegáns, fekete-arany doboz hasonlóan elegáns, szögletes, a 15 ml-es beltartalomhoz képest meglehetősen nagy, pumpás dobozt rejt. A finom, közepesen sűrű állagú szérum jól adagolható, egy pumpanyomásnyi szépen, alaposan beledolgozható a szemkörnyéki területbe. Bő egy hónapja használom minden reggel és este, és még nemfogyott el, bár a fogyást a hatalmas, elegáns dobozon ránézésre nem lehet követni. (Ez utóbbi engem őszintén szólva egy kicsit zavar, mert nem annyira szeretem a meglepetésszerűen elfogyó kozmetikumokat, jobb, ha tudom, mikor kell újat venni.)

A szem körüli ráncokat finoman simítja – teljesen nem tünteti el őket, de azért sokkal kipihentebbnek látszom tőle, még akkor is, amikor nem vagyok az. A sötét karikákkal ugyanez a helyzet: anatómiailag nyilván nem tudja megváltoztatni az arcomat, vagyis a mélyen ülő szemem továbbra is mélyen ülő és karikás maradt. Viszont a karikák színén igenis változtat, a sötét, kékes színt elég szépen mérsékli.

A mélyebb ráncok kisimítója

A másik termék, amely a Fytofontana-tól érkezett: a Fytofontana Stem Cells Botu Intense névre hallgat. Egy ezüstös kis tollról van szó, amelyikből egyetlen csavarással lehet kinyerni egy csepp koncentrált, mély mimikai ráncok simítására való szérumot, amelyet a toll szilikonfejével kell belemasszírozni az érintett területbe. Ez is hasznos barátom lett: az arcom bal felén ugyanis van egy egyre mélyülő mimikai ránc, amelyet jó volna valahogy elhalványítani. Nos, ennek a szérumnak a napi kétszeri használata tudja a trükköt. Erre is azt mondom, mint az előző krémre: nem plasztikai sebész, szóval a mély ránc helyén nem lesz tökéletesen sima a bőr. Viszont sokkal simább lett, mint amilyen volt, és ez már önmagában is eredmény. A mennyiség ugyanúgy, mint az EyeDark-nál, már bő egy hónapja kitart, napi kétszeri használat mellett. 

Arra mindenesetre kíváncsi leszek, mennyi idő alatt áll vissza a bőr régi állapota, ha majd kifogynak a krémek – a tájékoztató szerint ugyanis folyamatosan kell használni a termékeket ahhoz, hogy a hatás megmaradjon. De arra is jó esélyük van a Fytofontana termékeinek, hogy szépen újravásároljam őket, mert a hatásuk elég meggyőző számomra. Igazolásul mutatok két képet. 

Fytofontana őssejtes krém előtt
Ez voltam nyáron, szemem alatt a karikákkal, a bal arcfelemen (nektek jobbra) a ránccal

 Az első a nyári Guns koncerten készült, elég jól látszanak a sötét karikáim, és a bal arcomon levő ránc is, pedig ott még egy kevés smink is volt rajtam. 

No smink, no filter (trendi vagyok ám!). A karika megvan, de világosabb, és a ránc is kevésbé mély

A másodikat a hétvégén, késő este lőttem, elég fáradtan, smink nélkül – a karikák ott vannak, viszont nem kéklenek, az arcom közepén levő ránc pedig sokkal enyhébb, mint nyáron, pedig az utóbbi pár napban kicsit ellustultam a szérum használatát illetően.

(A termékeket a Fytofontana Magyarország-tól kaptam, ez azonban nem befolyásolta a véleményemet.)

Ha úgy gondolod, hogy másnak is hasznára lehet a cikk, megköszönöm, ha megosztod a linket (a cikket viszont légy szíves, ne másold). A Zöldsaláta Facebook-oldalán mindig találsz valami újat, képes illusztrációkért pedig kövess az Instagramon!

Színes napot!
Judit

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .