Itt a kádfürdők szezonja, így csinálj ottjon szuper fürdősót!

Itt a kádfürdők szezonja, így csinálj ottjon szuper fürdősót!

Megérkezett az eső és a hideg, szóval most igazán jól esik ledobni a vizes göncöt, és átfagyott lábbal, kézzel beleülni egy kád jó, meleg, illatos vízbe. Ha nem szereted az égig érő habot, de szeretnél valami illatosat, készíts finom, illatos fürdősót saját kezűleg, minden ipari adalék nélkül.

Fotó: pixabay.com

Nem nagy cucc a egész: egy befőttes üveget, vagy egy csini, jól záródó üvegtárolót rakj úgy félig-háromnegyedig tele tengeri sóval (a durva szemcsés még jobb), és valamilyen illatosító anyaggal. Ez lehet néhány csepp terápiás minőségű illóolaj, például ellazító levendula, vagy a nátha elleni eukaliptusz. 5-10 csepp nagyjából elég is az egészhez. Cseppentsd a sóra, rázd össze, és máris mehet pár kanállal a fürdővízbe. 

Fotó: pixabay.com

 Tehetsz bele szárított zöldfűszereket is, ízlésed szerint. A levendula megint csak ellazít, a kamilla megnyugtat, a kakukkfű oldja a köhögést, de ha mediterrán hangulatra vágysz a fürdőszobában, akkor akár vegyesen is belekerülhetnek a mindenféle zöldek a sóba. Tehetsz bele fűszereket, például egy kevés őrölt vaníliát, ettől sütiillata lesz a fürdődnek. A szárított, reszelt biocitromhéj (csakis bio, vegyszeres héjat nem áztatunk a fürdővizünkbe sem) és a mentalevelek mojitóvá varázsolják a vizet, de a citromhéjat egy kis zöld teával is társíthatod. Megint csak elég alaposan összerázni a sóval, majd pár kanállal beletenni a fürdővízbe, a többit pedig félretenni a következő fürdőzésekhez.


Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is. Kövesd a Zöldsalátát a Facebookon is! De a Bloglovinon is megtalálod!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .