Elég a ráncokból!

Elég a ráncokból!

Szóval úgy néz ki, most már tényleg tavasz van, úgyhogy nyugodtan előszedhetjük a hiúbbik énünket a gardróbból. És higgyétek el, negyven fölött (de szerintem már harminc fölött is) az is elkezd foglalkozni a ráncaival, akinek egy sincs, hát még, akinek már megjelent egy-kettő a szeme alatt (többnek nem engedélyezzük a megjelenést, oké?). Úgyhogy összeszedtem pár tippet arra, hogyan is tüntessük el ezeket az izéket, és nézzünk ki forevör húszévesnek (na jó, harmincévesnek).

Ráncok nélkül, bizakodva tekintünk a jövőbe

Primer: sokáig nem igazán voltam vele jóban, nekem kicsit abszurdnak tűnt, hogy az alapozó alá még egy réteget kenegessek (nem vagyok híve a vakolatnak), de tény, ami tény, egyenletesebbé teszi a bőrt.
És akkor már mindjárt kevesebb is kell az alapozóból, szóval amit rátettél itt, azt leveheted ott. Az eredmény épp az, hogy kevésbé lesz maszkszerű az egész sminked, sőt, az erősen fedő alapozók helyett akár egy BB-krém is elég lehet.
A szemkörnyéken különösen légy óvatos! A szemráncokra és a sötét karikákra az ember lánya (tapasztalatból tudom) szíve szerint a világ összes korrektorját rákenné, de ez nagyon nem jó ötlet, lásd fenn, a vakolatról írottakat. A megfejtés: hidratáló szemránckrém, majd ha az beszívódott, akkor krémes, finoman fedő korrektor.
A highlighter is jó barátod: az arccsont alá és a szemöldökcsont felé kenj belőle egy keveset, és máris frissebb lesz a tekinteted.

Kívül-belül hidratálj!

És persze az alapvetések:
Igyál elég vizet: ezt nem lehet elégszer mondani.
Aludj eleget: ez lenne az alap, még ha néha ezt is a legnehezebb megvalósítani.
Használj fényvédőt: mindig, mindenhol.
Vegyél fel szemüveget: a hunyorgás sem használ, szóval a napszemüveg alapfelszerelés. De néha akár olvasószemüvegre is szükség lehet.

És a végére egy hasznos, természetes, ránctalanító uborkapakolás az egész arcra:
Turmixolj össze fél uborkát két evőkanál aloe vera zselével és fél evőkanál rózsavízzel, és már mehet is az arcodra. 20 percig hagyd fenn, majd mosd le langyos vízzel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .