Csajos karácsony

Csajos karácsony

Idén azt hiszem, megint új alapokra helyeztem a karácsonyi készülődést. Minden évben finomítok rajta egy kicsit, mert elegem lett a plusz feladatok tetejére halmozott újabb plusz feladatokból, meg a túlpörgésből, valamint a karácsonyfa alá holtfáradtan beesésből, de abból is, hogy rendes készülődőként elszántan kergessem a karácsonyi hangulatot, ami persze a nagy rohanásban csak nem akar előkerülni, de azért erőltessük, mert azt úgy illik, és kész. A már tavaly is elkezdett és idén is tudatosan követett újítás nem valami nagy trükk, csak annyi, hogy ami feladat, azt megpróbálom minél hatékonyabban rövidre zárni, ami meg élvezet, abban minél jobban ott lenni. Így aztán, surprise, surprise, a hangulat is rendre megérkezik, időről időre azt veszem észre, hogy még a Last Christmas kétszázhuszonhatodszori elhangzására sem rezonálok idegesen. Amikor meg elegem lesz a tömegből és a pörgésből, akkor bekuckó, tea, gyertya, ilyesmi. Persze pörög így is rendesen az élet, de mára úgy tűnik, sikerült tényleg elengedni a “hogyan szakítsunk át 24 nap alatt ötszáz célszalagot” dolgot, ami megy, megy, ami nem, nem, lényeg az élvezeti érték. 

Talán nem véletlen, hogy ebben a karácsonyi bazárban most csupa csajos dolgot szedtem össze. Mert nagyon hiszek benne, hogy miközben mindenki másra odafigyelünk, magunkat is kell egy kicsit kényeztetni. Évek óta szoktam magamnak is venni valami apróságot Karácsonyra. Ne nagy dolgokra gondoljatok, egy jobbfajta teára, egy olyan sminkszerre, amit már régen kinéztem, de mindig volt valami fontosabb költenivalóm, egy fülbevalóra, egy kézműves csokira, szóval valami kis csajos luxusra. Most ilyeneket szeretnék veletek megosztani. Ne pörögjetek túl, ha kireped a bejgli, hát kireped (sőt, készen is meg lehet venni, nem nagy cucc). Inkább nézzetek egy kicsit befelé, sokkal inkább erről szólna ez az időszak, mint a kifelé mutatott tökéletes álarcokról. És ha épp nincs kedvetek karácsonyi zenét hallgatni, akkor tegyetek fel nyugodtan valami nyári vidámítót. Semmi sem kötelező.

Karacsony2015

1. Ökoanyu a konyhában: Nagy Réka, azaz Ökoanyu harmadik könyve tele van szuper ökotippekkel, konyhai trükkökkel és húsmentes receptekkel, egy kis felkészülés a januári életmódváltáshoz. (3800 Ft)
2. The Body Shop Deres Áfonya testpermet: könnyed illat és diszkrét csillogás – céges partira, szilveszteri bulira, vagy csak úgy… (3890 Ft)
3. Panarom Boldog Karácsonyt! illóolajkeverék párologtatáshoz: hogy addig is karácsonyi illat legyen, amíg megérkezik a fenyőfa. (3705 Ft)
4. Essence Merry Berry illatosított, aranyló púder: ha valóban ragyogni szeretnél (1299 Ft)
5. Macskák – színezőkönyv: a színezés óriási ötlet, egy kis flow a mindennapokban. Ez a könyv pedig macskarajongóknak egyenesen kötelező (1690 Ft)
6. LUSH Peeping Santa: csokimikulás helyett illatos fürdőmikulás, aki gyümölcsillatú habot varázsol a kádba, és még csak nem is hizlal (1390 Ft)
7. LUSH Candy Mountain: cukorka- és vaníliaillat, ha már eleged volt a sok csokiból (1290 Ft)
8. ChocoMe étcsoki málnával, feketeszederrel és ehető ezüsttel (2090 Ft)
9. IKEA Sträla asztali lámpa, hogy a világítás is hangulatos legyen (2990 Ft)
10. Dr. Organic Marokói argánolajos tusfürdő: mert puhít, mert kényeztet, és mert az illata is szuper (2385 Ft)
11. IKEA Vinter 2015 bögre: mert bögréből sosincs elég, és mert az adventi teát stílusosan kell fogyasztani (695 Ft)
12. The Body Shop Havas Szilva testvaj: spéci karácsonyi illat, és a megszokott szuper testvaj-hatás (4990 Ft)
13. Primavera Fahéj és Csillagok természetes karácsonyi illatkeverék. Addig is, amíg elkészülnek a sütemények. (2700 Ft)
14. English Tea Shop Bio Szánkózós tea: hogy legyen mit tenni a karácsonyi bögrébe (1758 Ft)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .