Tavasz a fürdőszobámban

Tavasz a fürdőszobámban

A sok lelki téma után evezzünk könnyedebb vizekre. Most, hogy a természetnek is kezd újra tavaszillata lenni, a fürdőszobámban is jól esik lecserélni a nehezebb, téli illatokat a friss, tavasziakra. Nálam az általános nagy tavaszi felfrissülés egy külön szintje, hogy ilyenkor új, kényeztetős kozmetikumokat kezdek használni. Megmutatom a legnagyobb kedvenceket.

Először is hadd mutassam be Hoppity Poppity-t (már a neve is cuki). Ő egy fürdőgolyó a LUSH húsvéti kollekciójából, amelyik nemcsak az illatával lopta be magát azonnal a szívembe, hanem azzal is, hogy nyúúúúúl (aki ismer, pontosan tudja, milyen nyúlmán lélek vagyok). És szívecske alakú orra van, hát kell ennél több? (Akinek igen, annak opcionális változat a Funny Bunny ajándékcsomag, amelyikben ugyan nincs Hoppity Poppity, van viszont Grass tusfürdő és más finomságok.)

Fotó:  lush.hu

Fürödtél már aranytömbbel? Na jó, a Pot O’Gold nem tömb, hanem zselé, de akkor is aranylik, és fantasztikus illatot áraszt. Tettek bele friss ananászlevet, édesnarancs-olajat és vaníliakivonatot, szerintem jó kombináció. Remeg, mint a puding, tisztít, mint a szappan, és aranyosan csillog. Zseniális.

Fotó: lush.hu

És még egy kis arany, a Golden Egg luxusfürdő és fürdőbomba, amely először arany csillámokkal szórja tele a fürdővizedet, majd pezsegni kezd, és mézes-karamellás illatot árasztva elolvad a vízben. Igazi luxuskényeztetés különleges alkalmakra. Ráadásul a jó ügyet is szolgálja, hiszen a Fair Trade bio kakaóvajat egy kolumbiai békeközösségtől vásárolja hozzá a LUSH.

Fotó: lush.hu

 A The Body Shop a karácsonyi cukros almás-vaníliás-áfonyás tobzódás (nyami) után most a japán zöld tea üdeségéhez és tisztaságához nyúlt. A Fuji Green Tea termékcsalád nagyon eltalálta az ízlésemet, pont az ilyen üde, zöld, enyhén citrusos illatok az abszolút kedvenceim (a tengerillat mellett, úgyhogy ezúton szeretném kifejezni határozott fogyasztói igényemet az Oceanus sorozat visszahozására 🙂 ) Ráadásul a nyúlmánia mellett brutálisan teasznob is vagyok, határozottan rosszul érzem magam, ha nincs otthon legalább tízféle tea (szigorúan szálas változatban). A sorozatban a fürdőtea a legnagyobb jóság, konkrét teatojásban kell a csapra akasztani, és átfolyatni rajta a fürdővizet. A másik kedvencem a zöld teás kölni, első szimatolásra beleszerettem. És persze a testvaj, abból még nem találtam olyat, amelyik ne tetszett volna.

Fotók: The Body Shop

 A HappySkin Dioné ananászos-málnás arcmaszkját már használom egy ideje, de ide kívánkozik, mert a tavasz valahogy előhozta a hiúságomat, így az arcsimító pakolás is gyakrabban kerül elő. A használata nagyon egyszerű, egy evőkanál port kell kikeverni egy teáskanál vízzel felkenni, és megvárni, amíg megszárad. Finom, gyümölcsös illata van, és szuper hatása: jó pár óra alvást tesz fel az arcomra tíz perc alatt. Van benne ananász, málna, kaolin, de hiányoznak belőle a mesterséges színezékek, illatanyagok és  tartósítószerek.

Fotó: happyskin.hu

Az Alverde kozmetikumok is régi kedvenceim, egyrészt mert bio cuccok, másrészt mert ár-érték arányban  verhetetlenek. A tápanyagokban gazdag goji bogyót tartalmazó anti-aging arckrém (igen, tavasszal tényleg előjön a hiúságom) kellemesen táplálja a bőrt, ugyanakkor hamar felszívódik. Tényleg simítja a ráncokat, reggel mindig meglepődöm kicsit, amikor a tükörbe nézek. Szerethető 🙂

Fotó:  dm.de

Ha tetszik a blog, csatlakozz a Zöldsaláta Facebook-közösségéhez! De a Twitteren és a Bloglovinon is követheted a Zöldsalit! 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .