Gyors hangulatturbó szürke napokra

Gyors hangulatturbó szürke napokra

Vannak napok, amikor egyszerűen semmi nem jó: szürkeség van, hideg van, fáradt vagy, vagy egyszerűen eleged van, Én ilyenkor legszívesebben kiírnám a pólómra, hogy “Ne szólj hozzám, harapok”, de tartok tőle, hogy ez mégsem teljesen jó megoldás. Viszont akármennyire jó dolog is a pozitív gondolkodás, nem és nem akar kiülni ilyenkor a fejemre a konstans mosoly, a kényszerítést és az önhazugságot meg nem szeretem. Vannak viszont olyan apró fixek, amelyek ilyenkor is segítenek túllendülni a nehéz kezdésen, és legalább egy kicsit jobbá tenni a napot. Mutatok párat azokból, amelyek beváltak.

Image courtesy of artur84/ FreeDigitalPhotos.net

 Klassz fehérnemű. Nem kell feltétlenül olyan helyzetbe kerülni, hogy lássa is valaki (persze, ha ezt szeretnéd, az is jó megfejtés), egyszerűen tudd, hogy szuper, minőségi cucc van a ruhád alatt, ez önmagában is turbózza az önbizalmadat.

Önbizalomnövelő ruha. Itt két megoldás van: vagy belebújsz valami puhába-melegbe, ölelősbe, amiben nagyon jól érzed magad, vagy felvértezed magad egy szupermagabiztos külsőt adó, üzletasszonyos power set-tel. Utóbbi inkább vizsgára, vagy kemény tárgyalásra ajánlott, ahol azt a benyomást kell keltened, hogy most aztán megeszed őket reggelire.

Színek. Legyen rajtad valami élénk színű. Válassz egy kedvenc árnyalatot, ami ütős, és jól áll, és helyezd el az öltözéked egy stratégiai pontján. Mondjuk teríts a válladra egy erőteljes színű sálat, vegyél fel a szürke kabátodhoz egy piros kesztyűt, táskát vagy cipőt.

Egyedüllét. Néha tényleg az kell, hogy ne szóljanak az emberhez. Ilyenkor ne erőltesd, hogy te voltaképpen társasági lény vagy, fogadd el, hogy ma csigaház van, és pont.

Barátok. Igen, ez épp az előző ellentéte, mert néha meg éppen az esik jól, ha valaki ott van, meghallgat, meghallgatod, vagy egyszerűen csak feltölt a lényével, a szavaival, a közös nevetésekkel. Elismerem, hogy nem mindig könnyű megszervezni egy személyes találkát, de szerencsére létezik telefon, e-mail és Facebook.

Image courtesy of  Serge Bertasius Photoggraphy / FreeDigitalPhotos.net

Kencék. Elég triviális dolog, de ha egyszer beválik? Az élénk színű rúzs, a szokottnál gondosabb smink, a legdrágább parfümöd mind emelik a nap fényét, különösen akkor, ha alapból nincs neki túl nagy fénye. (Erre szoktam mondani, hogy akkor most felfestem az arcomra a harci csíkokat, és elindulok bele a nagyvilágba kommandózni.)

Egyéb szépségipari kényeztetések. A forró fürdő is olyan alapmódszer, de mindig bejön. Ne feledkezz el valamilyen hangulatjavító illóolajról (levendula, mandarin), vagy egy illatos fürdőbombáról. Nálam mostanában a LUSH Valentin-napi Unicorn Horn habfürdője a kedvenc (nem vagyok egy kifejezett plázamacska, de ahol csajok vannak, ott előbb-utóbb előkerül egy szivárványszínű csillámpóni is, ez nem kérdés), illatos, finom, csúcs. Felkészül a Heart Throb bubbleroon szintén csillámokkal, és a Prince Charming tusfürdő, már csak a neve miatt is, ki állna ellen egy fehér lovas hercegnek? Amikor pedig időm és pénzem is engedi, akkor fodrász, kozmetikus, mert megérdemlem.

Fotó: lush.hu

Megadni a módját. Igen, egyedül is jár a szép teríték, a finom étel, a kedvenc bögrédben felszolgált kávé, ha családra főzöl, akkor pedig pláne. Ha nagyon bal lábbal kelsz fel, akkor a szépen tálalt reggeli is emel rajtad egy kicsit, ne állj meg ott, hogy a konyhában, állva, fél kézzel a táskádban matatva felhajtasz egy kávét.

Image courtesy of KEKO64 / FreeDigitalPhotos.net

 Mozgás. Azt kell eldöntened, milyen mozgásra vágysz: dinamikus, kihajtós cuccra, vagy inkább valami visszafogottra, amikor nem hallod kétpercenként, hogy “kibírod, ég a zsír!”. Nekem a tánc az, ami mindig bejön, a legjobb, ha NIA formájában tálalják, de az otthoni improvizáció is segít elmondani, ami bennem van. És ne felejtsük el, hogy a tánc zenével jár, ami ugye szintén a legjobb hangulatjavítók egyike 🙂 Na és persze a jóga is beválik, már csak a relaxálós.meditálós rész miatt is.

2 Comments

  1. Pingback: Testi-lelki egyensúly: két perc is elég hozzá, ha tudod, mit kell csinálnod! - Zöldsaláta

  2. Pingback: A mozgás lelki hatásai: 5 ok, amiért menj sportolni, ha eleged van - Zöldsaláta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .