Inspiráció: a farmeros lány és a tavasz

Inspiráció: a farmeros lány és a tavasz

Talán nem véletlen, hogy stílustanácsadóként általában a farmeros lányok, nők kérik ki a tanácsaimat. Nincs semmi problémám az extranőies stílust képviselő hölgyekkel sem, az ő rezgéseikre is rá tudok hangolódni, ám mivel a hétköznapokon hozzám is közel áll a sportos elegancia, általában villámgyorsan megtalálom a közös hangot azokkal, akik azt szeretnék tudni, hogy hogyan lehet elegánsabbá tenni az eddig szokásos farmer-póló-sportcipő alapú összeállításokat. Van egy jó hírem, nagyon egyszerű a dolog, csak pár célirányosan kiválasztott ruhadarab kell hozzá. Mutatok is mindjárt néhány tavaszi szettet.

Az első egy teljesen sportos szettnek indul, a blézer az, ami ad neki némi városi eleganciát. A tornacipő megőrzi a szett sportosságát, a napszemüveg és a fülbevaló pedig az elegáns vonásokat erősíti.

Jeans spring01

A következő összeállítást a tűsarkú cipő és az ing viszi el elegánsabb irányba. A rövidnadrág és a piros cipő miatt inkább valami csajos programhoz, vagy randihoz ajánlanám, mintsem munkába, de oda abszolút divatos – már csak azért is, mert a szájlenyomat-minta az idei tavasz egyik nagy dobása. A fehér leggings legyen inkább a vékony lábúak privilégiuma, aki nem bízik magában ezen a téren, keressen egy kellemes világosszürkét.

Jeans spring02

A farmernadrág-farmerdzseki összeállítást általában nem szoktam nagyon ajánlani, mert az a legtöbb esetben már sok a jóból (azt hiszem, ezt nevezik a rossznyelvek canadian suit-nak). Ennél az összeállításnál mégis meg mertem kockáztatni, mert a narancssárga tunika a hosszával és a hangsúlyos színével is megtöri a farmer-farmer egyhangúságát. Kényelmes, rohangálós balerinacipő és mindent elnyelő shopper-táska illik hozzá.

Jeans spring03

A következő szett egészen nőies, a leggings, a dzseki és a táska viszi el sportosabb irányba. Akár egy lazább dress code-dal működő munkahelyre is jó lehet, de a délutáni programokra is tuti összeállítás.

Jeans spring04

Végül pedig egy kifejezetten üzletasszonyos szett mindazoknak, akik szerint a farmer nem lehet elegáns. Íme a bizonyíték, hogy lehet. A kék blézer és a fehér ing adja az eleganciát, a farmer és a címeres loafer cipő pedig a sportosságot.

Cool winter 02

Ha tetszik a blog, csatlakozz a Zöldsaláta Facebook-közösségéhez! De a Twitteren és a Bloglovinon is követheted a Zöldsalit! 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .