Simplicity: kvázipizza leveles tésztából

Simplicity: kvázipizza leveles tésztából

A világ legegyszerűbb vacsoráinak egyike (konyhai egyszerűsítésben kifejezetten jó vagyok) nagyjából 30 perc alatt készül el, és ebben már a hozzávalók darabolása, tésztára pakolása is benne van.

A történet Vrábel Kriszta egyik leveles tésztás lepényével kezdődött: itt speciel a lilahagymás található, de én a paradicsomos-fetás-lilahagymás verziót olvastam valahol a nyomtatott sajtóban. Nagyon király cucc, a görögös ízekre engem nem tart sokáig rábeszélni. De aztán rá kellett jönnöm, hogy a Nagyfiúnak sós a fetasajt, az Embör pedig valami húsfélét hiányolt a cuccról. Úgyhogy azóta kvázipizzatésztaként bánok a leveles tésztával, az kerül rá, ami épp eszembe jut. Nézzük az elejétől: ha megvan a kész leveles tészta, kigöngyölöm egy tepsiben (naná, hogy a sütőpapíros változatot veszem, mondtam, hogy egyszerűsítésben jó vagyok!). Meglocsolom némi olívaolajjal, ha olyanom van, tejföllel is megkenem, pakolok rá baromfisonkát, paradicsomot, lilahagymát, sok reszelt sajtot, megszórom oreganóval, kakukkfűvel, majd megy az egész 20 percre az előmelegített sütőbe. 15 perc után érdemes ránézni, lehet, hogy ennyi is elég neki, sütője válogatja. Amikor kiveszem a sütőből, szeletekre vágom, és mehet az asztalra. Ennyi, jó étvágyat! )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .