Avokádós arcmaszk a szétfagyott bőrre

Avokádós arcmaszk a szétfagyott bőrre

Az avokádó az egyik nagy kedvencem, bár az tény, hogy meg kellett érni a kölcsönös jó viszonyunkhoz. Amióta viszont valahogy rákattantam, azóta nehéz róla leállni: leginkább avokádókrém készül belőle, meg saláta, de ebben a nagy hidegben arcpakolásként is beválik.

Fotó: pixabay.com

Az avokádó ugyanis komoly zsírtartalommal rendelkezik, ami a kiszáradt bőrnek nagyon jól jön ilyenkor. Az avokádóolaj puhítja, hidratálja, és feszesíti a bőrt. Az irritált, hidegkárosult bőrre is nagyon jó, mivel ösztönzi a sejtek regenerációját, és gyulladáscsökkentő hatású. Antioxidáns tartalma révén az öregedés látható jelei ellen is beválik.

Vagyis ha kiszáradt, feszül a bőröd a mínuszoktól, érdemes külsőleg is bevetni az avokádót. A recept nem túl bonyolult botmixerrel dolgozz össze egy fél avokádót egy kevés meleg vízzel, és egy teáskanál mézzel. A meleg víz helyett egy evőkanál langyos tejet, vagy nagyon száraz bőr esetén tejszínt is tehetsz hozzá. Felkened, 10 percig pihensz vele, és lemosod. Máris minden puha, ápolt és ragyogó.

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is. A Zöldsaláta Facebook-közössége is vár, sőt a Bloglovinon is megtalálod a Zöldsalit. 

3 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .