Ne dőlj be a csalásnak!

Ne dőlj be a csalásnak!

A “könnyen, gyorsan, erőfeszítés nélkül lefogyhatsz” téma nálam örökzöld, évek után is képes vagyok felhúzni magam az ilyen csalásokon. Összefoglalva: olyan, hogy könnyen, gyorsan, erőfeszítés nélkül, valamint olyan, hogy hatásos fogyasztószer nem létezik. Orvosi vélemények szerint, ha egy tabletta tényleg képes lenne hatékonyan csökkenteni az étvágyat, annak a központi idegrendszer működésébe kellene durván belenyúlnia, az meg valószínűleg senkinek sem lenne jó. Úgyhogy örülj, hogy ilyen egyelőre nem kapható, mint ahogy annak is, hogy egy hónap alatt egyik cucctól sem fogsz 14 kilót fogyni. Ha sikerülne, minden valószínűség szerint az egészséged látná kárát, ráadásul csúnyán lógna utána a bőröd, ami minden, csak nem esztétikus. Szóval ne dőlj be a csalásoknak, mert a végén még sikerül valami olyan szuper gyógynövénykivonatot venned, amitől rosszul leszel, mint a barátnőm, Kéky Kira riportjában (az RTL2 Forró Nyomon című műsorában) megszólalók közül sokan.

Source: shape.com via Katie on Pinterest

Fogyni életmódváltással kell: a táplálkozási szokások megváltoztatásával és rendszeres mozgással, extrém túlsúly esetén mindezt orvosi felügyelet mellett illik véghezvinni. Pont. Nincs kibúvó, nincs, könnyen gyorsan. Amennyire nem vagyok híve a drákói életmód-megszorításoknak, annyira hiteltelelennek tartom az ilyen “napi öt perc” megoldásokat is. Mitől térnél át az ésszerű életmódra, és főleg, mitől lennél lélekben is acélosabb, büszkébb, ha mindössze annyit teszel magadért, hogy megveszel, majd beszedsz egy jó drága kapszulát? Azért a pénzért inkább vegyél egy edzőterem-bérletet, az tuti hatásos, bár nem napi öt perc nézegetés mellett.

És még valami: nem “állambácsiban” kell bízni, hogy majd jól betiltja, és megvéd a saját hiszékenységedtől. Ha így lenne is (de nincs, ez is kiderül a riportból), akkor sem spórolhatnád meg a gondolkodást, a körültekintést, az infógyűjtést. Ne is akard. Addig jó, amíg gondolkodni kell időnként…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .