Három csodás illóolaj az immunrendszerért és az őszi jókedvedért

Három csodás illóolaj az immunrendszerért és az őszi jókedvedért

A legutóbbi bejegyzésben az immunrendszer segítői között néztem körül. A stresszoldás, a védekező rendszer működésének támogatása és egyáltalán a hangulatteremtés és a self-care szemlélet egy nagyon fontos területét viszont mostanra hagytam, mert ettől többet is érdemes beszélgetni. Ez pedig az illóolajok világa, az aromaterápia. Vajon melyik illóolaj segít ilyenkor ősszel?

Illóolaj 02

Ha illóolaj, akkor először is mélázzunk el kicsit a minőségen, mert ez nagyon nem mindegy ám! A vásári pancsokat szerintem felejtsd el, és helyettük olyanokat válassz, amelyek terápiás minőségűek. A Herba Therapy szakértői a saját terápiás minőségű illóolajaik közül a következőket ajánlják az őszi-téli időszak légúti problémái ellen.

MADAGASZKÁRI KÁMFORFA
Verhetetlen az immunerősítés és vírusölés területén, a legerősebb erősítő és energetizáló hatású illóolaj.

BORSMENTA
Frissít, élénkít, kiváló hányinger ellen – néhány cseppet a tenyérbe cseppentve mélyen belélegezve. Hígítva és a halántékba bemasszírozva migrén esetén is bizonyítottan hatásos. Kiválóan oldja a letapadt nyákot, és görcsoldó tulajdonságú.

CITROM
Azonkívül, hogy kiváló térfertőtlenítő hatású illóolaj, a magas limonén-tartalom miatt baktérium- és gombaölő hatással is rendelkezik. Bizonyítottan stressz-és szorongásoldó hatású illóolaj.

Herba Therapy illóolaj

Madagaszkári kámforfa illóolaj: megelőzésre és a gyógyulás támogatására

Használhatod őket bedörzsölőnek is, ha a gyermeked immunrendszerét erősítenéd, vagy épp a sajátodat tartanád formában.
Egy kiskanál sárgabarackmag-olajba cseppents 3 csepp madagaszkári kámforfa illóolajat, és kend el alaposan a gerinc vonalán. Vigyázat! Ez egy reggeli keverék, mert nagyon erősen energetizál, amire este már nincs annyira szükség…

Ha elkaptatok valamit: kb. egy kis kanál sárgabarackmag-olajba 3 csepp madagaszkári kámforfa kerüljön. Ezt kend fel a mellkasra, és ugyanez mehet a hátra is, a tüdő vonalában. Alkalmazd naponta háromszor, és gyorsabb lesz a gyógyulás.

Herba Therapy illóolajok

Illóolajok adta lelki egyensúly

És ha már az előző blogposztban a lelki egyensúly szerepét is emlegettem az immunrendszer működésében: ennek egyensúlyba állításában is segíthet a három illóolaj.

Ha elűznéd a rosszkedvedet, ezt a keveréket csepegtesd a diffúzorba:
8 csepp citrom illóolaj – boldogságot csempész otthonodba
5 csepp madagaszkári kámforfa illóolaj – erőt ad a mindennapokhoz
1 csepp borsmenta – a tisztánlátás képességével ajándékoz meg

Ebből a keverékből egy frissítően, üde, gondolatébresztő illat lesz, amely még a legködösebb napokon is felvidít.

Köszönöm, ha megosztod a linket, a cikket viszont légy szíves, ne másold. Gyere beszélgetni a Zöldsaláta Facebook-oldalára vagy az Instagramra!

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

Fotók: Pixabay.com, Herbatherapy.hu

One comment

  1. Pingback: Lomilomi masszázs: harmonizáló érintés a testnek és a léleknek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .