Alighogy vége lett a Britain’s Got Talent döntőjének, máris tele volt minden a hírrel: Susan Boyle elvesztette a döntőt! Susan Boyle-t legyőzték! Ráadásul azóta azt is tudjuk, hogy szegény Susan alól kiszaladt a talaj a döntő után, most épp kórházban ápolják.

Én nagyon remélem, hogy “csak” azért, mert kimerült fizikailag és lelkileg. És nem azért, mert elhitte, hogy ő most veszített. Álljunk már meg egy pillanatra! Miért is veszteség az ország második legjobbjának lenni egy neves tehetségkutató versenyen? Ráadásul egy tánccsoport előzte meg, akik egész más produkcióval neveztek, mint ő. A kettő nem összemérhető, nem összehasonlítható.

De még ha összemérhető is lenne… Vajon mi jobb? Ismeretlen sportolónak lenni, komolyabb eredmények nélkül, vagy olimpiai ezüstérmesnek? Oké, ott tényleg van veszteségélmény a döntöben, hiszen az ezüstéremhez el kell veszíteni a döntő meccset, szóval hirtelenjében nyilván nagyon rossz érzés, de ha az ember jobban belegondol, az illető mégiscsak a második legjobb a sportágában! (Régi mániám egyébként, hogy nemcsak az olimpiai aranyakat, hanem az ezüstöket, bronzokat is meg kellene becsülni, hiszen azok mögött is rengeteg munka és küzdés van – talán épp ez a tantusz esett le az országnak a pekingi játékokon.)

Szóval Susan, akárhanyadik is lett, egyáltalán nem vesztett. Az egész világ ismeri, felfedezték, szerződések, lemezek, koncertek, lehetőségek várnak rá. És persze mindennek az árnyoldala is, a bulvársajtó nyomulása, magánéletének nagyítóval fürkészése, satöbbi – azt megint csak remélni merem, hogy nem ebbe rokkant bele máris.

Innen is szívből kívánok gyors felépülést Susan Boyle-nak, és azt, hogy jól tudjon élni a felkínált lehetőségekkel. Legyen olyan menedzsmentje, amelyik képes megvédeni a nemkívánatos figyelemtől, hogy azt tehesse, amit a legjobban szeret. Kívánom neki, hogy ott és úgy énekelhessen, ahol és ahogy szeretne, úgy ahogyan a tehetsége diktálja.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg a barátaiddal is!
error

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..