Ezekben a sminktároló rendszerekben biztosan nem mennek tönkre a sminkjeid!

Ezekben a sminktároló rendszerekben biztosan nem mennek tönkre a sminkjeid!

(Szponzorált tartalom) Az előző bejegyzések lelki vonala után evezzünk kicsit könnyedebb vizekre, mégpedig a smink, a divat és a képes inspirációk vizeire.

Azt vallom, hogy a sminkelés egy nagy, és élvezetes játék. Maga a smink elkészítése és a sminktároló dobozok pakolgatása, a sminkszerek rendszerezése is. Simán kimegyek az utcára smink nélkül, ha épp ahhoz van kedvem, senki előtt nem szégyellem a sminktelen arcom, és nem is igen akarok már megfelelni senki ízlésének. Ugyanakkor simán készítek full gálasminket, amikor meg azt érzem jónak. Nem kell ezt az egészet annyira komolyan venni. A tökéletesség hajszolása ugyanúgy lehet egy idő után fullasztó, mint az, ha mindenről lemondasz, és a belső értékek nevében kínosnak, és felszínesnek érzed, hogy a külsőddel foglalkozz. Szerintem úgy az igazi, ha merünk játszadozni, adott esetben felvállalni a smink nélküli önmagunkat, máskor meg trendire sminkelni, mindezt egy pici öniróniával.

 

Egy sminktároló doboz minden nőnek kell
Akár gyakran sminkelsz, akár ritkán, mindenképp szükséged lehet egy sminktároló dobozra
(Fotó: Favi.hu)

 

És hát, akármennyire is simán kimegyek az utcára smink nélkül, a játék nevében konkrétan annyi sminkem van, hogy néha magam is megdöbbenek. Persze életmód- és beauty-bloggerként kicsit kivételezett a helyzetem, hiszen sokszor kapok újdonságokat kipróbálásra. Örömmel próbálgatok, kísérletezem, a tárolásuk, rendszerezésük viszont időnként komoly kihívás. Különösen, hogy nem vagyok kifejezetten az az ember, aki csak mindent élére állítva képes elképzelni az életét. Viszont az összedobált sminkek törnek, mázolódnak, így erről a kupis vonalról elég hamar leszoktam, mert ennél jobban ragaszkodom a cuccaimhoz. A mostani sminktároló rendszer is működik, de azért szeretnék még jobbat.

Fejlődéstörténet a romantikus fésülködőasztaltól a sminktároló komódig

Anno, fiatalabb koromban volt rendes fésülködőasztalom. A gimis és kollégista fürdőszobatükorben-sminkelés, meg ablaknak támasztott tükörben sminkelés után nagyjából a felnőttség megnyilvánulásának tekintettem, hogy ülve, rendes megvilágításban műveljem a műfajt, amikor épp rászánom magam. Akkoriban sem görcsöltem rá nagyon, hogy mindig legyen rajtam valami festék, de amikor meg úgy éreztem, hogy sminkelni akarok, akkor szerettem megadni a módját.

 

Sminktároló asztal kontra sminktároló komód
A Favi.hu fehér, romantikus asztalához hasonló állt a hálószobámban. Most pedig az IKEA komódé a terep

 

Aztán megszülettek a gyerekek, és elkezdtük kinőni a lakást. Majd elindult a költözés körüli évek óta tartó hercehurca, amelyiknek még most sem értünk a végére (sőt 🙁 ). Szóval a fésülködőasztal az elsők között távozott a térből, helyet adva egy IKEA tükrös komódnak, mert ennyit azért megmentettem, hogy ne térjenek vissza a fürdőszobatükörben sminkelős évek. A játszótérre meg úgyis smink nélkül jártam, igaz, nem kinyúlt macinaciban, hanem kényelmes farmerben.

Ötletek sminktároló rendszerekre

Most, hogy már mindkét gyerekem iskolás, és tényleg egyre jobban szorít ez a költözés dolog, elkezdtem ötleteket gyűjteni, hogy ha egyszer végre beüt a négyzetméterügyi Kánaán, akkor ne álljak ott tanácstalanul. Először jöttek a szokásos Pinterest- és Instagram-történetek. Rájöttem, hogy az Instagramon azt élvezem marhára, hogy ott aztán tényleg vannak olyan komoly sminkcsajok, akiknek két szekrényt is betölt a sminkszer-arzenáljuk, és akikhez képest én kicsit sem számítok smink-hörcsögnek. Minden relatív, ugye, van, akihez képest én kifejezetten a minimalista vonalat képviselem 🙂

Nem sokkal ezután pedig figyelmembe ajánlották a Favi.hu oldalt, ahol több bútoráruház választékából is böngészhetek egyszerre. Tekintve, hogy általában az IKEA – KIKA – MÖMAX – RS négyszögben mozgok bútorilag, itt olyan bútorcégek oldalait is felfedezhettem, amelyekről addig nem is igen hallottam. Ráadásul helyenként elképesztően ötletes, menő smink- és fésülködőasztalokat, sminktároló rendszereket találtam.

Mutatok néhány klassz sminktároló ötletet, részben az Instagramról, részben pedig a Favi.hu-ról

Ez a fésülködőasztal például nagyon bejön, légies kovácsoltvas, világos falak, tetőtér. A mi meglehetősen fiús háztartásunkban simán el tudnám ezt képzelni, mint nőies sarkot

Ez is nagyon tetszik, különösen a sok fény miatt. Mániám, hogy nem csak karácsonykor járnak nekünk a mindenféle fényfüzérek, hanem akár a napfényes júliusban is. Egyébként pedig klassz, letisztult, levegős az egész.

View this post on Instagram

So if you think your life is perfect, there is always someone who has it better than you 😅… Like for instance the late Karl Lagerfeld's cat Choupette🐈she is reportedly set to inherit some of 200 millions fortune. Choupette also has 2! full time maids hired just to take care of her and cook her 4 different meals every day AND brush her hair😳😂… Sounds like the life my kids have 🤔😂😂😂😂except for the money… They don't have that, they just like to spend it as if they did🙄😂😂😝Hope you have a wonderful evening dear friends 😁💗😘 . . . . . #estilonordico #dormitorio #diseñointerior #vanitytable #deskdecor #makeuptable #bedroomdesign #bedroominterior #bedroomdecoration #bedroomdecor #bedroomgoals #bedroomdesign #bedroomideas #bedroominspiration #bedroomstyling #roomforgirl #classyinteriors #your_interior_inspiration #inspire_me_home_decor #interior4all

A post shared by Carina (@mrscarlissa) on

Ez a fehér asztal nekem picit barokk (bár a régi, romantikus asztalkámtól nem esik olyan nagyon messze), de az kétségtelen előnye, hogy minden oldalról látod benne magad. Ez néha hasznosabb, mint hinnéd.

 

Sminktároló asztalka
Fotó: Favi.hu

 

Felhívnám a figyelmet a tükörben diszkréten megmutatkozó IKEA komódra, amelyben érzésem szerint szintén sminkcuccok és egyéb csecsebecsék laknak. És hát a sminktároló fiók rendezettségét nevezzük egyszerűen “makeupgoals”-nak.

A színes garnitúra nagyon menő, szerintem klasszul fel tudna dobni egy letisztult, világos hálószobát. Bármikor jöhet.

Színes sminktároló asztalok
Fotó:  Favi.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezt a sminktüköt bármikor. A megvilágítása nagyjából tökéletes.

Ez az a sminkkollekció, amelyik mellett az enyém kifejezetten szegényesnek tűnik. Megnyugodtam.

Ez a dobozoltság és áttekinthetőség is tetszik.

Sminktároló doboz
Fotó: Favi.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na, ez a nem semmi készlet. Megint megnyugodtam, kicsit sem vagyok hörcsög (viszont nagyon jól mulatok magamon közben 🙂 )

Az a rengeteg fiók egészen biztosan  a barátom lenne 🙂

Ez a sokfiókos megoldás is tetszik, csak egy tükör kell hozzá

 

Sminktároló asztalka
Fotó: Favi.hu

 

Nyitott polcos sminktároló rendszer, nagyon áttekinthetőnek tűnik.

Ha úgy gondolod, hogy másnak is hasznára lehet a cikk, megköszönöm, ha megosztod a linket (a cikket viszont légy szíves, ne másold). A Zöldsaláta Facebook-oldalán mindig találsz valami újat, és beszélgetni is tudunk a cikkekről. Képes illusztrációkért, és más exkluzív tartalmakért pedig kövess az Instagramon!

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .