Minden, amire a bőrödnek télen szüksége van

Minden, amire a bőrödnek télen szüksége van

Mind a nyári meleg, mind a téli hideg megviseli a bőrt, csak épp másképpen. Az eredmény azonban szinte ugyanaz: kiszáradt, érdes bőr, ráncok, rosszabb esetben kipirosodó foltok. Vajon mire van szükséged ahhoz, hogy ezt elkerüld?

Minden, amire a bőrödnek szüksége van
Fotó: freepik.com

Rendszeres tisztításra

Itt a szmogriadók ideje – a légszennyezettség szépen megül földközelben, és nem csak a tüdőd nem örül neki, hanem a bőröd sem. Az ünnepi partiszezonban pedig a smink az, amit minden este gondosan le kell pucolnod az arcodról. Vagyis ebben az időszakban se feledkezz meg a rendszeres, alapos arctisztításról. 

Radírozásra

A kiszáradt hámsejteket télen is érdemes rendszeresen eltávolítani. Válassz kímélő arcradírt, utána pedig kend be az arcod tápláló, hidratáló krémmel. A testedet is radírozd végig egy-két hetente, és utána ne feledkezz meg a testápolóról – így akár még azt is elkerülheted, hogy a lábszárad hámlósra száradjon. A szádra pedig ajakradír való, mert a cserepes ajkakon a legszebb rúzs sem mutat jól.

A bőrödnek szüksége van a tartalmasabb krémekre
Fotó: freepik.com


Hidratálásra

Az, hogy nyáron hidratálni kell a bőrünket, nagyjából egyértelmű. A nedvességre azonban télen is szükség van, csak nem ugyanolyan formában: a könnyű zselék helyett most egy kicsit tartalmasabb krémre van szükség, de a bőr nedvesség iránti igénye nem csökken. Ráadásul, míg a nyári melegben általában van nálunk egy palack víz, télen hajlamosak vagyunk kevesebbet inni. Pedig a belső hidratálásra ugyanúgy szüksége van a szervezetünknek. Mi a megoldás? Itt a teaidő: persze nem kell mindig az élénkítő verziót tolni, lehet gyümölcs- vagy gyógytea is, de ha hideg van, és nincs kedved a hideg vízhez, legalább a melengető teából igyál eleget.

Extra ápolásra

Radírozás után feltehetsz egy pakolást, például ezt az avokádósat, de azt is megteheted, hogy az esti szépségrutint valamilyen értékes, természetes növényi olajjal egészíted ki. Az argánolaj különösen jó öregedésgátló – hidegen sajtolt, természetes formájában is beszerezheted, de olyan kész arcolajok is kaphatók, amelyek más hatóanyagokkal egészítik ki az argánolaj tápláló, ránctalanító hatását (a Dr. Organic választékában például olyan bio arcolajat találsz, amely többek között kukuidió-olajat, moringaolajat és illóolajokat is tartalmaz a ránctalanító argánolaj mellett).

A bőrödnek ilyenkor szüksége van egy kis extrára
Fotó: pixabay.com

Fényvédelemre

Ha azt hitted, hogy fényvédőre csak nyáron van szükséged, akkor elég nagyot tévedsz – a nap télen is tud ártani a bőrödnek. Ez különösen akkor nyilvánvaló, ha síelni mész, a hegyoldalakon konkrét leégés is lehet belőle, ha nem kened magad. De a városban is vannak ártalmas UV-sugarak, így nem árt, ha a nappali krémed télen is valamilyen fényvédős cucc.

Friss levegőre

Ha egész nap a szobában ülsz, a bőröd is hamar fáradt, szürke lesz. Érdemes tehát kimerészkedni a mínuszokba, hogy felfrissüljön. Persze csak megfelelő táplálás és fényvédelem után, mert a napsütés, a szél és a hideg hamar reszelőssé változtatja a bőrt.

Pihenésre

Jön az év végi hajtás, az ünnepi pörgés, vagyis ilyenkor különösen érdemes odafigyelni arra, hogy eleget pihenj. Legalább időnként engedd meg magadnak azt a luxust, hogy elengedsz egy-két feladatot a jóízű alvás kedvéért. Már csak azért is, mert a kimaradt pihenést a hétvégén sem igazán tudod pótolni.

Ha úgy gondolod, hogy másnak is hasznára lehet a cikk, megköszönöm, ha megosztod a linket (a cikket viszont légy szíves, ne másold). A Zöldsaláta Facebook-oldalán mindig találsz valami újat, képes illusztrációkért pedig kövess az Instagramon!

Színes napot!
Judit

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .