Kipróbáltam, melyik a legjobb kézkrém

Kipróbáltam, melyik a legjobb kézkrém

A kézkrém, mégpedig a lehető legjobb kézkrém az a kozmetikum, amiből nálam sosem elég. A kéz ugyanis elég pontos képet ad a korunkról, sőt, ha nem vigyázunk rá eléggé, akkor durván öregít – én pedig elég hiú vagyok erre. És bár a legtöbb házimunkát gumikesztyűben végzem, annyira azért nem vagyok fegyelmezett, hogy akkor is felhúzzam a kesztyűt, ha csak pár tányért, poharat kell elmosni, vagy egy-két finomabb ruhadarabot kimosni. Inkább kenem ezerrel.

Hideg van,, de vajon melyik a legjobb kézkrém?
Fotó: pixabay.com

A hideg adta az ötletet, hogy kipróbáljam, vajon melyik a legjobb kézkrém

Különösen ebben a lefagyott időben, amikor nemcsak a házimunka viseli meg a kezemet, hanem a hideg is. És ne örüljünk, mert a pár napnyi, korai tavasz után állítólag jön vissza a jég és a hó – vagyis megint előkerül e legjobb kézkrém kérdése.

Éppen ezért találtam ki, hogy ebben a kezet próbáló időben letesztelek pár kézkrémet: megnéztem, melyik mire jó, használtam őket éjszakára és nappalra, szimatoltam az illatukat, figyeltem, meddig tart a hatásuk. Íme az eredmény.

Ezek közül került ki a legjobb kézkrém
 

Ezt olvastad már? A kézápolás hatékony rutinja hóban, fagyban, hideg szélben

Lássuk, melyik pályázhat a legjobb kézkrém címre?

1. The Body Shop Moringa kézkrém

Könnyű, géles állagú kézkrém, amely pár másodperc alatt tökéletesen beszívódik, csak a finom illata marad (moringa-rajongó vagyok). Sajnos a hatása nem tart sokáig: felkenés után rögtön puhává, finommá varázsolja a bőrt, de éjszakára használva reggel már kicsit száraz a kezem, nappal pedig 1-2 órát, 1-2 kézmosást bír. Tipikusan akkor ez a legjobb kézkrém, ha mindig ott van a táskádban, vagy az irodai fiókodban. Nert nem kell várni a felszívódására, tehát azonnal rohanhatsz, dolgozhatsz tovább, és az illata is jókedvre derít. Ráadásul egy irodában általában egyenletesek a hőmérsékleti viszonyok, és az egy-két teásbögre elmosásásán kívül nagyobb házimunkát se végzel, vagyis ilyenkor nem feltétlenül kell extra táplálás
Nagy piros pont: a villámgyors, zsíros utánérzet nélküli felszívódásért, és az illatáért.

2. Yves Rocher Beautifying Hand and Nail Lotion

Finom, növényi illatú, könnyű állagú kézkrém. Mire bemasszíroztam, gyakorlatilag fel is szívódott, nem hagyott maga után zsíros utánérzetet. A hatása viszont simán kitartott jó néhány óráig, még többszöri kézmosás mellett is. Nappalra ideális kézkrém, éjszakára viszont valami tartalmasabbra van szükség:amikor este kentem fel, reggelre már száraz, feszülős volt a bőröm.
Nagy piros pont: az ásványi olajtól, parabénektől és szilikontól mentes összetételéért, a finom illatért, és azért, hogy nagyon jól ápolja a kiszáradásra hajlamos körömágyat (nálam ez állandó probléma, szóval nagyon tudok örülni egy olyan krémnek, amelyik megoldja).

A legjobb kézkrém, nem is olyan egyszerű kérdés!

3.  The Body Shop Kendermagolajos kézkrém

Már a sűrű textúráján is látszik, hogy különlegesen tartalmas kézkrémről van szó, amelyben a tápláló zsírsavakban gazdag kendermagolaj extra ápolást nyújt a kiszáradt kéznek. Az illata jellegzetesen növényi, némileg férfias – nem baj, legalább a pasik sem utasítják el kapásból a kencézést. Ráadásul a nők egy része is szereti az ilyen férfiasabb illatokat (én legalábbis nagyon). A tartalmasságának persze ára van, kicsit nehezebben szívódik fel, még 10-15 perccel később is kicsit síkos volt a kezem. Viszont nagyon erősen táplálja mind a kezet, mind a körömágyat, sokáig tart a hatása. Este felkenve még reggel is puha, finom tapintású a kezem. Télen, nagyobb igénybevétel idején az egyik legjobb kézkrém, pont a hidegre és a házimunkára találták ki. Az egyik kedvencem volt a tesztelt termékek közül.
Nagy piros pont: az illatáért (ez persze ízlés kérdése, de nekem tetszik), és a szuper tápláló, kisimító hatásáért.

4. Alverde körömvirágos kézkrém

Kellemes, gyógynövényes illata van, de nem marad meg túl sokáig. Viszonylag könnyen felszívódik, ám marad utána egy érdekes, kicsit zsíros, mégsem síkos utánérzet. 1-2 perccel felkenés után nyugodtan lehet folytatni mindent, amibe belekezdtem. Nappali kézkrémnek ideális, néhány órán át kitart a könnyedebb állagú krém hatása. Éjszakára inkább valami tartalmasabb való, legalábbis reggelre már kicsit feszült a kezem.
Nagy piros pont: az összetételéért, és azért, mert minősített natúrkozmetikum (a NaTrue minősítését lehet megtalálni rajta)

5. Dr. Organic Manuka mézes kéz- és körömápoló krém

Van benne manuka méz, propolisz, olíva- és napraforgó-olaj és E-vitamin, viszont nincs benne mesterséges színező- és illatanyag, tartósítószer és parabén. Az illata elképesztő: édes, mézes, csodás, folyton a kezemet szimatoltam, miután felkentem. Közepesen sűrű állagú, könnyen felszívódik, viszont sokáig hat. Nagyon finom lesz tőle a bőr napközben és este is. Ha napközben használod, azért néha nem árt utánkenni, de viszonylag ritkán van rá szükség.
Nagy piros pont: az illatáért (szuperkedvenc) és az összetételéért. Na és persze a hatása is klassz.

 

6. LUSH Ultrabalm

Az Ultrabalm egy picit kilóg a kézkrémek sorából, mert nemcsak a kézre jó, hanem mindenhová használható, ahol kiszáradhatsz: a kicserepesedett ajak, a megkeményedett könyök és sarok, vagy a szálkásodó körömágy is hálás érte. Az összetétele zseniális: jojobaolaj, candelilla-viasz és rózsaviasz – és ennyi! Semmi tartósítószer, parabén, más vegyszer. Az illata füstös, természetes, semmi fancy illatosítás, az állaga zsíros, picit szemcsés – talán a candelillaviasz szemcséi érezhetők benne, de ezek a bőr melegétől hamar felolvadnak, a krém pedig viszonylag könnyen beszívódik, bár egy zsíros utánérzetet azért hagy egy darabig. A hatása látványos: a legkiszáradtabb, cserepes kezet is képes egy pillanat alatt puhává varázsolni. A nagy hidegben és extrém körülmények között szintén ez az egyik legjobb kézkrém.
Nagy piros pont: mind az összetétele, mind a hatása dicséretet érdemel.

Az egyik legjobb kézkrém

 

7. NIVEA Repair and Care kézkrém

Sűrű, testes, viaszos állagú krém, a klasszikus NIVEA illattal. Amikor elkezdtem bemasszírozni, azt hittem, lassan fog felszívódni, ehhez képest elég gyorsan eltűnt a kezemről. A bőrömet jó darabig nem érzem száraznak utána, sem nappal (jó pár óráig kitartott a hatása), sem pedig éjszakára használva. Nem csak hidratálja, táplálja is a kezet, nagyon kellemes érzetet ad.
Nagy piros pont: a megbízható hatásáért és a kellemes állagáért

8. ALTERRA áfonyás-vaníliás bio kéz- és körömápoló

Enyhe, édeskés, felismerhetően vaníliás az illata, de nem sokáig érezhető – ezért inkább azok fogják szeretni ezt a krémet, akik nem szeretik az erős illatokat a kezükön. A csomagoláson levő szöveg gyors felszívódást ígér, ez kb. teljesül is, de azért egy ideig még marad némi síkos utánérzet a krém használata után. Éjszakára bevetve is jól teljesített, még reggel is kellemes volt a kezem tapintása. Nappalra átlagos hatású volt, néhány órán át finom maradt a kezem utána. Inkább átlagos időjárásra, igénybevételre való, de tavaszra szinte tökéletes.
Nagy piros pont: a natúrkozmetikum mivoltáért, és azért, mert szuperjól táplálja a körömágyat.

9. LUSH Handy Gurugu

Shea- és más természetes olajok, rózsavíz, kék kamillaolaj segítségével táplálja a bőrt. Sűrű, vastag állagú, kicsit gyógyszeres, fűszeres, “LUSH-os” illatú krém. Az állagából ítélve azt hittem, sokáig tart majd, míg felszívódik, de erről szó sincs: pillanatok alatt eltűnik a bőrben, mindenféle zsíros érzet nélkül, sőt, amikor utána nem sokkal kezet mostam, akkor sem vált újra síkossá a kezem. A hatása viszont éjszaka és nappal is meggyőző, szuperül táplál, finomít.
Nagy piros pont: a villámgyors beszívódás és a sokáig tartó hatás kombinációjáért.

Pár gondolat a “melyik a legjobb kézkrém” teszt kapcsán

A gyakorlati próba során mindegyik termék bevált, olyat nem találtam közöttük, amellyel kapcsolatban kifejezetten rossz élményem lenne. Erre a hidegre most inkább a zsírosabb, testesebb állagú kézkrémeket ajánlom, a könnyebb darabokat érdemes eltenni a tavaszi időre, amikor a zsíros cuccok hirtelen túl sokká válnak majd. És persze tessék gumikesztyűben mosni, takarítani, mosogatni!

 

Köszönöm, ha megosztod a linket, a cikket viszont légy szíves, ne másold. Gyere beszélgetni a Zöldsaláta Facebook-oldalára vagy az Instagramra!

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

One comment

  1. Pingback: A legjobb háziszerek a kiszáradt kéz ápolására - Zöldsaláta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .