Egy régi kedvenc: fahéjas körte-tej

Egy régi kedvenc: fahéjas körte-tej

Itt a körteszezon, erről pedig eszembe jutott egy régi kedvenc tejes italom, a fahéjas körte-tej, amit Sonja Carlsson Tejes turmixok című könyvében találtam már régen. Írtam róla, hogy korábban nem voltam nagy turmixfogyasztó (ez a zöld turmixoknak az életemben való megjelenése óta változott egy pöttyet), csakis az édes italok jöhettek nálam számításba, és ezek közül is azok, amelyek még belefértek az italnak nevezhető halmazállapotba. Nos, ez a körtés tejturmix pont ilyen: édes, híg, finom, és gyümölcsös, akár édességnek is beillik, miközben alig van benne cukor.

Fotó: pixabay.com

Kell hozzá egy kimagozott, héjától megfosztott, feldarabolt körte (nagyon jók hozzá a kissé már megszottyosodott darabok), egy kiskanál vaníliás cukor vagy vaníliakivonat, egy másik kiskanál cukor, méz, xilit vagy eritrit, egy evőkanál citromlé, két evőkanál tejszín, egy kiskanál fahéj és 2 dl teljes tej.  

Fotó: pixabay.com

Először a körtét turmixold össze az édesítőszerrel, a vaníliával és a citromlével. Ezután mehet a turmixgépbe a fahéj, a tejszín és a tej, ezeket is turmixold hozzá a gyümölcshöz. Öntsd pohárba, szórd meg fahéjjal, és már ihatod is. Az eredeti recept szerint a pohár száját díszítésképp olvasztott csokiba kellene mártani, de ez a faksznizás nálam ki szokott maradni. A körtés turmixból viszont általában nem marad egy csepp sem… 

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is. A Zöldsaláta Facebook-közössége is vár, sőt a Bloglovinon is megtalálod a Zöldsalit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .