Amikor a messzi-messzi galaxis beköltözik a szobádba

Amikor a messzi-messzi galaxis beköltözik a szobádba

Lassan itt az új Star Wars film, a Zsivány Egyes – ha jól tudom, már a jegyelővétel is elindult, szóval lassanként lehet megint Star Wars üzemmódban élni az életünket. Bár – ahogy már többször is írtam – én afféle régi vágású rajongó vagyok, akinek a klasszik trilógia a nagybetűs Legenda, és a hetedik résszel a bemutató óta eltelt egy évben sem sikerült mélyebb barátságba keverednem, ezt az új spinoffot most mégis várom. Talán azért, mert ez egy új, friss történet, nem a régi vonalat csavargatják tovább (illetve igen, de egy mellékszálon, ami azért mégsem ugyanaz).
A hétvégén Kispesten voltunk egy Star Wars kiállításon – nagy élmény volt a régi, klasszikus-nosztalgikus darabok között felfedezni a régi trilógia nyolcvanas években kiadott könyvváltozatait (naná, hogy mind megvan!), és azokat a filmkártyákat, amelyekre annó a nyolcvanasokban, még bőven a mai merchandise-dömping előtt a zsebpénzünket költöttük. Tiszta nosztalgia…
Ma persze már minden van Star Wars verzióban, de az igazán hardcore rajongóknak a lakásukon is tükröződik, hogy nem szakadtak messzire attól a bizonyos galaxistól. Nálunk leginkább a poszterek és a LEGO-k, illetve a műanyag figurák képviselik a Star Wars mániát, meg persze azok a díszdobozos videó- és DVD-kiadások, amelyeket a két trilógiából mindig gondosan beszereztünk. Ám van, aki ennél jóval tovább megy – és egyáltalán ne gondoljátok, hogy csakis a gyerekszobában lehet fullban tolni a Jedit. Mit is mondhatnék, ha egyszer végre költözünk, akkor nem biztos, hogy ilyen visszafogott leszek, mint amilyen most vagyok 🙂 Addig is mutatok pár szuper ötletet a készen kaphatótól az abszolút DIY-ig, ha nálatok is mánia van, válogassatok belőle bátran.

Droidok a karácsonyfára:

Egy átlagosan ügyes kezű apuka-anyuka a téli szünetben simán reszel egy ilyen könyvespolcot:

Erre a látványra azért nem olyan rossz ébredni, vagy elaludni:

De az sem nagyon rossz, ha a reggeli fények a Star Wars sötétítőn szűrődnek át (a tetőablakokat amúgy is nagyon szeretem). Nem, nemcsak a gyerekszobában, ez felnőtt fejjel is konkrétan a “kell” kategória. Ráadásul itthon is kapható, én a VELUX márkaboltjában  bukkantam rá, a kép is onnan van, a cég engedélyével.

Fotó: VELUX

És akkor felülök a Millennium Falconra…

Így lesz egy szimpla komódból Star Wars menőség:

Vagy így…

Fagyasztott Han Solo a minihútőn – viszem haza, nincs mese 🙂

Egy kis Star Wars üvegbe zárva:

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is. A Zöldsaláta Facebook-közössége is vár, sőt a Bloglovinon is megtalálod a Zöldsalit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .