Boros limonádé a stílusos tűzijáték-nézéshez

Boros limonádé a stílusos tűzijáték-nézéshez

Nem vagyok egy nagy borszakértő, sőt, alkoholt is elég ritkán iszom, de vannak olyan szituációk, amelyekhez egyértelműen jár egy pohár finom bor. Vagy egy fröccs, valamilyen jó borból. Vagy egy boros koktél – például az a rosé-limonádé, amelyiknek a receptjét a Purewow oldalon találtam.

Az augusztus 20.-i tűzijáték például tipikusan ilyen helyzet. Ha olyan helyen laksz, ahonnan látszik, akkor teljesen adekvát tűzijátéknézési stratégia fogni egy pohár minőségi bort, vagy fröccsöt, vagy koktélt, és megadva a módját, szépen, stílusosan rácsodálkozni a rakétákra az ablakból vagy a teraszról. Ha csak a tévében nézed, akkor ugyanígy. Ha pedig kimész a Duna-partra, vagy valahol máshol nézed a helyi ünnephez járó tűzijátékot, akkor utána, otthon lehet koccintani az új kenyérre, István királyra, meg arra, hogy ez a nyár is megvolt, jöhet az indián nyár, meg az ősz.

Íme a recept, szokás szerint egyszerű, és finom, és legalább 4 személyre elég (legalábbis a mi alkoholfogyasztási szokásaink mellett):

Kell hozzá egy üveg jóféle rosé bor (szerintem egy kellemes Chardonnay sem rossz megoldás bele), 0,75 dl limonádé (semmi extra, sima citromlé, cukor vagy méz és víz), egy félliteres üveg szénsavas ásványvíz, vagy fél liter szóda és sok jég. Először a jég kerül bele a bóléstálba, erre jön a bor, majd a limonádé, és a szénsavas ásványvíz. Egy keverés, és kész, lehet pohárba tölteni. Díszítésnek biocitrom-szeleteket (a sima citrom vegyszerezett héját inkább ne áztasd bele semmi olyanba, amit megiszol) és mentaleveleket lehet beletenni, de a pohár szájára is rátűzhetsz egy szelet citromot. 

Mindenkinek jó ünneplést!

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is. Kövesd a Zöldsalátát a Facebookon is! De a Bloglovinon is megtalálod! 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .