Gondoltad volna, hogy ettől is ráncos lehetsz?

Gondoltad volna, hogy ettől is ráncos lehetsz?

Az oké, hogy egy bizonyos kor után nem tudod megúszni a ráncokat, és elérkezik a hiperszupernek kikiáltott ránctalanító krémek, kezelések korszaka. De vajon mi minden befolyásolhatja ezt az örökölt hajlamon kívül, És lehet, hogy nem is minden ráncodat a korodnak köszönheted? Összeszedtem pár dolgot, ami könnyedén okozhat mindenféle gyűrődéseket. Ha a kort nem is lehet megúszni, talán ezeket sikerül valamennyire kivédeni.

A szarkalábak, azok gyűlnek sajnos. De nem mindegy, hogy mikor, és mennyi

Nem kensz magadra fényvédőt

A fényvédő nemcsak nyáron és pláne nem csak a strandon aktuális. Ha szép arcbőrt akarsz, akkor télen-nyáron, esőben-fagyban is kened magad. Nem kell túlspilázni, elég, ha olyan nappali krémet használsz, amelyben van fényvédő. Nálam most a The Body Shp Skin Defence hidratálóteje a nyerő, nyár és meleg lévén ennél sűrűbb krémet nehezen viselne a bőröm. Véd a naptól, a szennyezett levegőtől, klasszul hidratál és gyorsan felszívódik, máris lehet rá sminkelni.

Nálam most ez a kedvenc

Városban élsz

És ha már a Skin Defence kapcsán a szennyezett levegőről beszéltünk, érdemes megemlíteni azt is, hogy a koszos városi levegő is erősen ráncosít. Tekintve, hogy nem mindenki született biofarmernek (én például tuti, hogy egy héten belül megszöknék bármilyen random faluból), marad az antioxidánsok, vagyis a gyümölcsök, különösen a bogyósok, a zöld leveles zöldségek és a zsíros húsú halak (omega-3) bőséges fogyasztása, és a szintén antioxidánsokban gazdag krémek használata. De persze csak azután, hogy gondosan letisztogattad az arcodról az összes dzsuvát.

Ez a tuti: cukor, fehér liszt, zsír együtt. Csak ne lenne olyan finom…

Szereted a cukrot, a kenyeret és a tésztát

Sajnos ez rossz hír a hozzám hasonló édesszájú tésztaimádóknak, de a cukor és az egyszerű szénhidrátok, vagyis a fehér kenyér, a fehér tészta és társaik a glikáció nevű jelenségen keresztül károsítják a bőrt. Ez gyakorlatilag annyit jelent, hogy a szervezetben a bőr feszességét adó kollagénhez és elasztinhoz kötődő, és azt gyengítő molekulák keletkeznek. 

Rágózol

Az állandó rágcsálás is képes mimikai ráncokat vésni az arcunkra, úgyhogy érdemes valamivel ritkábban rágózni.

Nem alszol eleget

No, még egy rossz hír, ezúttal a hozzám hasonló éjjeli baglyoknak. Az alváshiány bizony súlyosan károsítja a bőrt. Először is, növeli a kortizol nevű stresszhormon szintjét a szervezetben, amely többek között a ráncok keletkezését is segíti. Másrészt pedig a bőr éjszaka regenerálódik – azaz regenerálódna, ha hagynánk. Azt hiszem, itt az ideje megcélozni az emberi időben való lefekvést.

Nyomás aludni! Csak ne hason, ha lehet!

Hason alszol

Sajnos a folytonos gyűrés nem tesz jót az arcbőrnek. Aki nem akar ráncokat, az próbálkozzon meg inkább a háton alvással.

Cigarettázol

A ciginél egyrészt az állandó csücsörítés árt (ronda, mély ráncokat tud rajzolni a száj köré), másrészt pedig a cigarettában levő temérdek méreg, amelyek kiszárítják a bőrt. Sajnos nemigen van más megoldás, mint leszokni. 

Büdös, egészségtelen, ráncosít. El vele!

Ha tetszett a cikk, kövesd a Zöldsalátát a Facebookon is! De a Bloglovinon is megtalálod!
Fotók: pixabay.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .