Cseresznye az arcodon

Cseresznye az arcodon

Beindult a cseresznyeszezon. Ha eleget ettől a roppanós cserkóból, akkor jó, ha tudod, hogy az arcodnak is jót tesz ez a gyümölcs.Egyrészt világosítja a bőrt, így a pigmentfoltokat is halványítja, másrészt pedig gyulladáscsökkentő, így a pattanásoknak is jót tesz. Hidratálja, és helyreállítja a bőrt. Tele van A- és C-vitaminnal (az előbbi védi és regenerálja a bőrt, az utóbbi a kollagéntermelést segíti – helló, feszesség!), káliummal, cinkkel, vassal, rézzel, mangánnal, és még egy sor nyomelemmel. És persze, mint a legtöbb gyümölcs, meg van pakolva antioxidánsokkal, amelyek az öregedés jeleit és a nap okozta károsodást segítenek kivédeni.

Már az is elég, ha pár összetört, összeturmixolt cseresznyét viszel fel a bőrödre, és rajta hagyod 15 percig, majd lemosod. Néhány szem összetört cseresznyéből és két kanál mézből ránctalanító pakolást készíthetsz, ebből elég 10 perc, mert a méz nemcsak hidratálni, hanem hosszabb idő után szárítani is tud. Egy marék cseresznye (összetörve) és egy-két evőkanál joghurt együtt kímélő kémiai peeling. Ha még komolyabb radírozást szeretnél, adj hozzá egy kevés barna cukrot, és ezzel masszírozd át finoman a bőröd.

Mivel a gyümölcspakolás savas, ha lehet, inkább olyankor tedd fel, amikor egy ideig nem mész napra – például késő délután, amikor éjszaka regenerálódhat a bőröd. Még jobb, ha mindezt egy olyan délutánon teszed, amikor másnapra sem várható nagy napsütés – bár a fényvédőről felhős időben sem szabad megfeledkezni.

Ha tetszett a cikk, kövesd a Zöldsalátát a Facebookon is! De a Bloglovinon is megtalálod!

Fotók: pixabay.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .