Vizuális tuning, avagy tüntesd el a ráncokat!

Vizuális tuning, avagy tüntesd el a ráncokat!

Tegye fel a kezét, aki harminc fölött még soha nem foglalkozott a ráncaival! Oké, iszod a vizet literszám, zöldség-gyümölcsön és omega-3 tartalmú halon élsz, kened a harmincas faktort, de egyszer csak akkor is megjelennek azok a fránya ráncocskák, különösen, ha fáradt, netán kialvatlan vagy, vagy épp a meleg és a napsütés, esetleg egy esti koktél szárította ki a bőröd (bizony, az alkoholtól egy pohár után is lehet öt-hat évvel idősebbnek látszani!). Épp ezért szedtem össze pár trükköt ahhoz, hogy hogyan lehet a sminkkel egy kicsit láthatatlanabbá tenni őket.

Image courtesy of marin/ FreeDigitalPhotos.net

 Először is, a kevesebb több. Ha tubusszámra vakolod magadra az alapozót, az épphogy nem segít, inkább beleül a ráncokba, és még feltűnőbbé teszi őket. Ez különösen akkor van így, ha sűrű textúrájú alapozóval dolgozol, vagy ha kihagyod a nappali krémet. Inkább egy kis BB-krémet, vagy valamilyen viszonylag jól fedő, de könnyű állagú alapozót válassz, és bánj vele óvatosan. Szivaccsal elég kellemesen el lehet dolgozni. Inkább természetes legyen a hatás, a centi vastag vakolat nem nyerő, még akkor sem, ha ránctalannak tűnik. A púderrel is óvatosan, egy leheletfinom réteg épp elég. A primer, vagyis a sminkalap is segít kiegyenlíteni az arcod textúráját, nyugodtan használd, mielőtt hozzáfogsz a sminkeléshez.

Image courtesy of phasinphoto/ FreeDigitalPhotos.net

 A szem körüli terület külön mese, itt még arra is figyelni kell, hogy ne rángasd, húzd-nyúzd a bőrt, amikor felviszed rá az alapozót vagy a korrektort. Szilárd korrektor-rudacskák helyett ecsetes, folyékony korrektort válassz, lehetőleg olyat amelyben fényvisszaverő pigmentek is vannak. És hogy ne a teljesen száraz bőrre vidd fel, az alapozó felkenése előtt mindenképp használj könnyű állagú, hamar felszívódó szemránckrémet, amely hidratálja a bőrödet. A szemhéjadra fényes szemhéjfestékek helyett inkább matt, természetes árnyalatú púdert kenj. Az alsó szempilláidra lehetőleg ne tegyél szempillaspirált, és kontúrt is felejtsd el errefelé, nincs rá szükség, hogy ide vonzd mások tekintetét. Ha ragaszkodsz a spirálhoz, akkor valamilyen természetes árnyalattal, pl. barnával fesd ki a pilláidat.

Image courtesy of Stuart Miles/ FreeDigitalPhotos.net

 Az arcpír legyen természetes, rózsás színű, alaposan dolgozd el, és a vonala a szem külső sarkánál érjen véget, optikailag ez is eltereli a figyelmet a ráncokról. A szád körüli apró vonalakat a szájkontúrral tudod elrejteni: ez ugyanis megakadályozza, hogy a rúzs belefolyjon a ráncocskákba. Csak arra figyelj, hogy a kontúrceruza színe ne üssön el a rúzsétól, ne legyen természetellenes a hatása.

Sőt, állítólag a magasra kötött lófarok is képes vizuális arcfelvarrásként hatni – erre eddig nem figyeltem fel, de végülis lehet benne valami, elvégre, ha a fejed tetején szorosan összekötöd a hajad, az az egész arcbőrt felfelé húzza egy kissé.

One comment

  1. Pingback: Kollagén, mint csodaszer: beválik a ráncok ellen? - Zöldsaláta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .